Business Talks '24

Üzleti konferencia

Ne maradjon le az év
üzleti konferenciájáról!

Szerezze be
jegyét most.

A piac alapvetően pozitívan fogadta a programot, mivel az csak a tartalék elfogadható mértékű csökkenésével jár együtt, és nem veszélyezteti az inflációs
célt és a pénzügyi stabilitást. A pénteki vártnál rosszabb ipari termelési adat viszont nem hatott érdemben az árfolyamra, így továbbra is 300
fölötti szinteken ment a kereskedés, de nem volt messze ettől a szinttől az árfolyam. Délután pár 10 fillérrel forgott csak e felett az árfolyam, de napközben is csak 302 forintig lengett ki az euró, ami viszonlagos stabilitást mutatott az elmúlt napokhoz képest.

Mindez valószínűleg annak is köszönhető, hogy az euró szárnyakat kapott a rossz amerikai munkanélküliségi adat után, aminek hatására  újra 1,30 felett forgott a dollárral szemben. A dollár ennek ellenére még mindig röbb mint 230 forintba került, és a svájci frankért is 247 forintot kellett adni délután, miután az euró a frankkal szemben nem erősödött érdemben és 1,215 környékén adták vették a devizapárt.

Tájékoztatás

A jelen oldalon található információk és elemzések a szerzők magánvéleményét tükrözik. A jelen oldalon megjelenő írások nem valósítanak meg a 2007. évi CXXXVIII. törvény (Bszt.) 4. § (2). bek 8. pontja szerinti befektetési elemzést és a 9. pont szerinti befektetési tanácsadást.
Bármely befektetési döntés meghozatala során az adott befektetés megfelelőségét csak az adott befektető személyére szabott vizsgálattal lehet megállapítani, melyre a jelen oldal nem vállalkozik és nem is alkalmas. Az egyes befektetési döntések előtt éppen ezért tájékozódjon részletesen és több forrásból, szükség esetén konzultáljon személyes befektetési tanácsadóval!