Két és fél órával zárás előtt, közép-európai idő szerint este fél nyolckor a Dow Jones ipari átlag 0,45 százalékos, a tőzsdén jegyzett legnagyobb amerikai részvénytársaságok Standard & Poor's 500-as mutatója 0,70 százalékos, a technológiai részvények Nasdaq Composite mutatója pedig 0,77 százalékos pluszban állt.

Az Intel mikroprocesszor- és csipgyártó mintegy 9 százalékkal, az AbbVie gyógyszergyártó pedig több mint 11 százalékkal drágult a vártnál jobb eredményeket tartalmazó beszámolók közzététele után. A Pfizer gyógyszergyártó árfolyama több mint 4 százalékkal emelkedett, miután az európai hatóságok a Merck német gyógyszergyártóval közösen kifejlesztett, cukorbetegeknek szánt gyógyszer forgalomba hozatalának engedélyezését javasolták. Az ugyancsak gyógyszergyártó Gilead Sciences árfolyama 4,5 százalékot emelkedett, miután vételi ajánlást kaptak részvényei a Jefferies befektetési banktól. A Honeywell International ipari konglomerátum 1,5 százalékkal drágult, miután javította 2018-as profit előrejelzését.

A nap vesztese a Starbucks kávéházlánc, értékének több mint 5,5 százalékát veszítette el, miután arra figyelmeztetett, hogy globális kávéeladásának növekedési üteme az előre jelzett sáv alsó határán lesz az idén.

A dollár árfolyama hároméves mélypont körül mozog. Egy euróért 1,2439 dollárt adtak este fél nyolckor, 0,33 százalékkal gyengült az amerikai deviza. A hat főbb devizával szemben kalkulált dollárindex 0,46 százalékkal, 88,78 pontra süllyedt.

A globális kereskedelem szempontjából legjelentősebb két nyersolajkeverék, az északi-tengeri Brent és a nyugati féltekén irányadó West Texas Intermediate (WTI) ára emelkedik. A legközelebbi, márciusi határidős jegyzésekben a Brent hordónkénti ára 0,38 százalékos nyereségben, 70,69 dolláron, a WTI-é pedig 1,01 százalékos pluszban, 66,17 dolláron forgott.

A kriptodevizák árfolyama csökken. Az egyik széles körben elfogadott bitcoin árfolyamindex, a Coindesk indexe - amely a legnagyobb kereskedési platformok jegyzéseinek átlagát mutatja - 11 024,47 dolláron, 1,01 százalékos veszteségben állt, a napi minimum 10 321,04 dollár, a maximum pedig 11 608,51 dollár volt. Az egyhónapos lejáratú bitcoin ügyletek jegyzése a chicagói árutőzsdén (CME) 11 030 dolláron, 1,78 százalékos mínuszban állt.

A New York-i árupiacon az arany unciánkénti ára februári szállításra 0,84 százalékkal, 1351,40 dollárra esett.

A fotó forrása: Pixabay.

Tájékoztatás

A jelen oldalon található információk és elemzések a szerzők magánvéleményét tükrözik. A jelen oldalon megjelenő írások nem valósítanak meg a 2007. évi CXXXVIII. törvény (Bszt.) 4. § (2). bek 8. pontja szerinti befektetési elemzést és a 9. pont szerinti befektetési tanácsadást.
Bármely befektetési döntés meghozatala során az adott befektetés megfelelőségét csak az adott befektető személyére szabott vizsgálattal lehet megállapítani, melyre a jelen oldal nem vállalkozik és nem is alkalmas. Az egyes befektetési döntések előtt éppen ezért tájékozódjon részletesen és több forrásból, szükség esetén konzultáljon személyes befektetési tanácsadóval!