Erős ellenállással talákozhat a forint

Kedden is folytatódhat a jelentős ingadozás a forint árfolyamában, de gyengülés esetén 276/eurónál erős ellenállás várható - írta elemzők véleményét idézve a Dow Jones hírügynökség.
NAPI, 2009. augusztus 18. kedd, 08:10

A befektetők kedden a Költségvetési Tanács első elemzésére és makrogazdasági előrejelzésére figyelnek majd. A közép-kelet-európai valuták közül a zloty némi gyengülésre számíthat. A cseh korona várhatóan továbbra is erősen kapaszkodik az utóbbi napokban elért, hétfőn is megtartott szintbe, amely elemzők szerint megfelel az egyensúlyi árfolyamnak.

A forint hétfőn 0,75 százalékot vesztett, a zloty 0,88 százalékot vesztett az euróval szemben, a cseh korona 0,04 százalékot nyert. Hétfőn a reggel megkezdődött gyengülési trend jellemezte a forintot, viszonylag kis amplitúdóval, de folyamatosan csorgott lefelé, délutánra egy euróért 274,20 forintot kértek a bankközin.

Tájékoztatás

A jelen oldalon található információk és elemzések a szerzők magánvéleményét tükrözik. A jelen oldalon megjelenő írások nem valósítanak meg a 2007. évi CXXXVIII. törvény (Bszt.) 4. § (2). bek 8. pontja szerinti befektetési elemzést és a 9. pont szerinti befektetési tanácsadást.
Bármely befektetési döntés meghozatala során az adott befektetés megfelelőségét csak az adott befektető személyére szabott vizsgálattal lehet megállapítani, melyre a jelen oldal nem vállalkozik és nem is alkalmas. Az egyes befektetési döntések előtt éppen ezért tájékozódjon részletesen és több forrásból, szükség esetén konzultáljon személyes befektetési tanácsadóval!

HOZZÁSZÓLÁSOK