Business Talks '24

Üzleti konferencia

Ne maradjon le az év
üzleti konferenciájáról!

Szerezze be
jegyét most.

Közzétette a 2019-es eredménykimutatását és mérlegét az OTT-One Nyrt., amely alapján a társaság tavalyi árbevétele meghaladta a 2,8 milliárd forintot, nettó eredménye pedig több mint 204 millió forint volt. Az árbevétel több mint 1,1 milliárd forinttal haladta meg az egy évvel korábbi bázisidőszakban elért összeget. A társaság az előző évek gyakorlatához hasonlóan a 2019-es eredményét is a növekedéshez szükséges beruházások finanszírozására kívánja fordítani, így az adózott eredményt eredménytartalékba kívánja helyezni.

A 2019-ben az OTT-One számos új szerződést kötött. A társaság a különböző biztonságtechnikai megoldások mellett kiemelt figyelmet fordított a mesterséges intelligencián alapuló megoldások kifejlesztésére. Ennek köszönhetően egy speciális, közel 700 millió forint összértékű mesterséges intelligencián alapuló, felszíni anomáliák detektálását lehetővé tevő kutatás-fejlesztési projektbe kezdhetett 2020-ban, amelyhez csaknem 365 millió forintról szóló támogatást nyert el. Emellett a streaming üzletágban felgyűlt tapasztalatokra nagyban támaszkodó online oktatás is a fókuszba került 2019-ben.

Ugyancsak a tavalyi évben a társaság megkötötte működésének eddigi legnagyobb összegű szerződését: a társaság közel 2 milliárd forint értékű megbízást kapott, amelynek értelmében egy magyarországi megrendelő számára hajt végre innovatív informatikai és információbiztonság-technológia fejlesztéseket a vállalat. 2019-ben további mérföldkőnek számított, hogy novemberben lezárultak az 1 milliárd forintból megvalósuló szerverberuházás előkészítő munkálatai. A teljes egészében saját forrásból finanszírozott szerverkapacitás amellett, hogy támogatja a vállalatot a meglévő ügyfelek magas szintű kiszolgálásában, új lehetőségeket is teremt a társaság számára.

Tájékoztatás

A jelen oldalon található információk és elemzések a szerzők magánvéleményét tükrözik. A jelen oldalon megjelenő írások nem valósítanak meg a 2007. évi CXXXVIII. törvény (Bszt.) 4. § (2). bek 8. pontja szerinti befektetési elemzést és a 9. pont szerinti befektetési tanácsadást.
Bármely befektetési döntés meghozatala során az adott befektetés megfelelőségét csak az adott befektető személyére szabott vizsgálattal lehet megállapítani, melyre a jelen oldal nem vállalkozik és nem is alkalmas. Az egyes befektetési döntések előtt éppen ezért tájékozódjon részletesen és több forrásból, szükség esetén konzultáljon személyes befektetési tanácsadóval!