A Rába főbb piacai közül az európaiak jól teljesítenek, az Egyesült Államokban olyan növekedés beindulását várják, amely inkább a két számjegyű tartományban van, és úgy tűnik, a FÁK-piacokon is visszatért az élet a normál kerékvágásba - mondta Pintér István.


Az elnök-vezérigazgató elmondta, hogy a cég igazgatósága a napokban új stratégiát fogadott el, amelyet várhatóan novemberben tesznek közzé.


A hazai buszpiacot érintő kérdésre közölte: egyelőre várakozó állásponton vannak, a Rába több megoldással is rendelkezik, amellyel be tudna kapcsolódni a hazai buszgyártás fellendülésébe. Jelenleg fejlesztik az alacsony padlós buszok futóművének második generációját, a buszülések gyártásával pedig most is jelen vannak a piacon.


Az ingatlanvagyonnal kapcsoltban megjegyezte, a győri 40 hektáros telek teher és igénymentes, a jövőt azonban várhatóan nem az Engellel képzelik el. Mint mondta, a Rábát nem sürgeti az idő, s nem akar ezért idő előtt áron alul megválni nem termelő ingatlanjaitól.


Az interjú teljes terjedelmében a Napi mai lapszámában olvasható.

Tájékoztatás

A jelen oldalon található információk és elemzések a szerzők magánvéleményét tükrözik. A jelen oldalon megjelenő írások nem valósítanak meg a 2007. évi CXXXVIII. törvény (Bszt.) 4. § (2). bek 8. pontja szerinti befektetési elemzést és a 9. pont szerinti befektetési tanácsadást.
Bármely befektetési döntés meghozatala során az adott befektetés megfelelőségét csak az adott befektető személyére szabott vizsgálattal lehet megállapítani, melyre a jelen oldal nem vállalkozik és nem is alkalmas. Az egyes befektetési döntések előtt éppen ezért tájékozódjon részletesen és több forrásból, szükség esetén konzultáljon személyes befektetési tanácsadóval!