Erős hét után kissé beesett a forint

Pénteken korrigálta kissé korábbi nyereségeit a forint, de a hetet ezzel együtt is jelentős erősödéssel fejezte be.
MTI-Eco, 2016. október 7. péntek, 20:26
Fotó: Reuters

Péntek este fél hétkor 304,51 forinton jegyezték az eurót a kora reggeli 303,54 forint után. A jegyzés 307,80 forintról indult a hét elején, ami a péntek esti árfolyamán a forint 1,07 százalékos heti erősödésének felel meg.

A dollárt 273,09 forinton jegyezték péntek este a reggeli 273,08 forint után. A 274,05 forintos hét eleji dollár árfolyamhoz képest a forint 0,35 százalékkal erősödött.

A svájci frank jegyzése pénteken a kora reggeli 277,96 forintról 278,43 forintra emelkedett. A forint heti eredménye viszont 1,22 százalék erősödés a frankkal szemben.

A forint heti erősödése a magyar költségvetési, külső fizetési és növekedési mutatók javuló befektetői megítélésének tulajdonítható. Annak az egyre erősödő befektetői meggyőződésnek, hogy a Fitch Ratings és a Standard & Poor's után a harmadik nagy nemzetközi hitelminősítő intézet, a Moody's is befektetésre ajánlott kategóriába emeli a magyar adósbesorolást novemberi felülvizsgálata során.

Teljesen más okból, de a forint a font-sterlinggel szemben is erősödött pénteken, mégpedig 1,75 százalékkal. A font este 339,50 forinton állt, de 335 forinton is történt nap közben jegyzés. A hetet a font 355 forinton kezdte. A pénteken kialakulthoz hasonló szinten a font-sterlinget legutóbb 2011 augusztusában jegyezték.

Tájékoztatás

A jelen oldalon található információk és elemzések a szerzők magánvéleményét tükrözik. A jelen oldalon megjelenő írások nem valósítanak meg a 2007. évi CXXXVIII. törvény (Bszt.) 4. § (2). bek 8. pontja szerinti befektetési elemzést és a 9. pont szerinti befektetési tanácsadást.
Bármely befektetési döntés meghozatala során az adott befektetés megfelelőségét csak az adott befektető személyére szabott vizsgálattal lehet megállapítani, melyre a jelen oldal nem vállalkozik és nem is alkalmas. Az egyes befektetési döntések előtt éppen ezért tájékozódjon részletesen és több forrásból, szükség esetén konzultáljon személyes befektetési tanácsadóval!

HOZZÁSZÓLÁSOK