Júniusban 237,6 milliárd forint értékben kötöttek üzleteket a részvénypiacon, ami némileg elmarad a májusi értéktől (255,7 milliárd forint), viszont jelentősen meghaladja a tavalyi év hasonló időszakában mért értéket (204,7 milliárd forint).

A napi átlagforgalom a júniusi 30 kereskedési napon 11,3 milliárd forint volt, ami közel azonos az előző havival (11,6 milliárd), de meghaladja a tavalyi azonos időszak értékét (9,3 milliárd).

Kapcsolódó

A BUX június 20-án a 36 ezer pontos határt ideiglenesen átlépve 35 990 ponton zárt. A tőzsdeindex azóta is tartósan 35 ezer pont felett tudott maradni, a hónapot végül 35 205 ponton zárta.

A részvénypiac duplikált forgalma 475 milliárd forint volt. A szolgáltatók rangsorát vezető Concorde Értékpapír Zrt. 130,8 milliárd forintos forgalmat ért el, a második Wood & Company Financial Services a.s 125,4 milliárdot, a harmadik Erste Befektetési Zrt. 58,3 milliárd forintot.

A vezető részvények közül az OTP részvényei kiemelkedtek a mezőnyből, miután a bankpapír árfolyama 5,8 százalékot emelkedett júniusban, melyet a Magyar Telekom követett 3,3 százalékkal. A Richter ugyan történelmi csúcsot döntött 7296 forintos árfolyamon, azonban némi korrekciót követően 0,8 százalékos emelkedéssel zárta a júniust, míg a Mol 4,9 százalékos eséssel zárta a hónapot.

A kisebb részvények között a Prémium kategóriában a Graphisoft Park SE volt a hónap nyertese 8,7 százalékos emelkedéssel, melyet a Rába (7,1 százalék) és a CIG Pannónia (4,3 százalék) követett - összegezte a BÉT.

Tájékoztatás

A jelen oldalon található információk és elemzések a szerzők magánvéleményét tükrözik. A jelen oldalon megjelenő írások nem valósítanak meg a 2007. évi CXXXVIII. törvény (Bszt.) 4. § (2). bek 8. pontja szerinti befektetési elemzést és a 9. pont szerinti befektetési tanácsadást.
Bármely befektetési döntés meghozatala során az adott befektetés megfelelőségét csak az adott befektető személyére szabott vizsgálattal lehet megállapítani, melyre a jelen oldal nem vállalkozik és nem is alkalmas. Az egyes befektetési döntések előtt éppen ezért tájékozódjon részletesen és több forrásból, szükség esetén konzultáljon személyes befektetési tanácsadóval!