BUX
38667

Erős kéz tartotta az OTP-t - mi várható ma?

Ma szünnap van Amerikában, így az európai tőzsdéken alacsony forgalom várható. A hangulat nagyon rossz, de pénteken egy erős kéz sok OTP-t vásárolt, kérdés ma is meg tudja-e tartani a bankpapírt.

NAPI, 2011. szeptember 5. hétfő, 08:57

Pénteken a nap végén beestek az amerikai tőzsdeindexek és Ázsiában is előkerültek a medvék, a koreai Kospi például több, mint 4 százalékot zuhant, ami nem sok jót vetít előre a budapesti kereskedésre.

A BUX 17700-18700- pontos sávjában ingadozik, a ma várható negatív mozgás e sáv alsó szélére viheti az OTP vezetésével - vélekedett Nyári Zsolt a KBC üzletkötője.

Pénteken OTP doji formációt mutatott, ami emelkedés irányába mutató mozgást vetít előre, a nemzetközi hangulat viszont ezt nem támogatja. Az OTP részvénye viszont pénteken szokatlanul erős volt - jórészt egyetlen nagy külföldi vásárlónak köszönhetően -, itt érdemes nagyon figyelni, kitart-e még a vevő ereje.

A hétvégén bejelentett szíriai EU-embargó nem volt teljesen beárazva a Mol árfolyamába, itt eladói nyomás jöhet az üzletkötő szerint.

A Richter jól teljesít, elég ütésállónak tűnik, vagyis a gyógyszerpapír stabilizálhatja a BUX-ot.

Az esésre nagy esély van, de külön megvizsgálva a részvényeket nagyon nagy kilengéseket nem várhatunk - összegezte a piaci képet Nyári.

Kulcskérdés mind a forint, mind a BUX szempontjából, hogy a 276-277-es ellenállási zóna megtartja-e a forintot, mert ha nem, az eladói nyomást okozhat a részvénypiacon is. Jelenleg 276,60-nál jár az euró.