Erős kezdés New Yorkban

A profitkivétel miatt bekövetkezett előző napi veszteségek után indexemelkedéssel indult a kereskedés szerdán az amerikai értékpapírpiacokon - írta az MTI.
Domokos Erika, 2018. március 14. szerda, 14:46
Fotó: Shutterstock

New Yorkban a DJIA-30 index 0,32 százalék, az S&P-500 index 0,36 százalék, a Nasdaq Composite index 0,38 százalék nyereséget mutatott a kereskedés kezdetén.

Tőzsdei elemzők szerint a Wall Street már túltette magát a kereskedelmi háború miatti aggodalmakon és ismét a javuló makrogazdasági adatokra és vállalati eredményekre összpontosítja a figyelmét.

Az olajár szerdán emelkedett a kínai feldolgozóipari teljesítmény növekedésének köszönhetően.

A kínai ipari termelés 7,2 százalékkal nőtt az idei első két hónapban az egy évvel korábbihoz képest.

Az amerikai piacok nyitásakor a Brent nyersolaj 0,37 százalékkal állt magasabb áron a globális kereskedelemben hordónként 64,87 dolláron, a WTI nyersolaj ára pedig 0,53 százalékkal 61,03 dollárra emelkedett.

A dollár erősödött, az arany ára csökkent. Az eurót 0,24 százalékkal jegyezték gyengébben 1,2361 dolláron, az arany határidős jegyzése legközelebbi szállításra 0,29 százalékkal unciánként 1323,20 dollárra csökkent - írta az MTI.

A kép forrása: Shutterstock.

Tájékoztatás

A jelen oldalon található információk és elemzések a szerzők magánvéleményét tükrözik. A jelen oldalon megjelenő írások nem valósítanak meg a 2007. évi CXXXVIII. törvény (Bszt.) 4. § (2). bek 8. pontja szerinti befektetési elemzést és a 9. pont szerinti befektetési tanácsadást.
Bármely befektetési döntés meghozatala során az adott befektetés megfelelőségét csak az adott befektető személyére szabott vizsgálattal lehet megállapítani, melyre a jelen oldal nem vállalkozik és nem is alkalmas. Az egyes befektetési döntések előtt éppen ezért tájékozódjon részletesen és több forrásból, szükség esetén konzultáljon személyes befektetési tanácsadóval!

HOZZÁSZÓLÁSOK