Business Talks '24

Üzleti konferencia

Ne maradjon le az év
üzleti konferenciájáról!

Szerezze be
jegyét most.

A blue chipek közül a Mol erősödése volt a legdinamikusabb zárásra, az olajrészvény 1,4 százalékkal 21 300 forintra javított.

A délelőtt 5900 forintig gyengülő OTP a vártnál jobb amerikai ISM termelési adatra lőtt ki, s végül 0,9 százalékot emelkedve 6020 forinton végzett, részben talán a napon belüli shortok zárására. Igaz, a zárásra 40 forinttal magasabb szintről csúszott vissza a bankpapír.

A kereskedés folyamán szűk sávban vergődő Magyar Telekom árfolyama is a végjáték felkötésének köszönhette 590 forintos záróárát, amely 0,17 százalékos felértékelődést takart.

A nagyok közül a nap vesztesének a Richter bizonyult, amelynek papírjait a zárószakaszban csúnyán beöntötték. Így a gyógyszergyártó 0,66 százalékos gyengüléssel 35 965 forintra rontott. Szektortársa, az Egis ellenben végül beragadt előző, 19 700 forintos záróértékén.

Aránylag nagy, 41 millió forintos forgalomban szakadt tovább viszont az Est Media (ex-econet) árfolyama, amely 8,5 százalékkal 182 forintra olvadt.

Szintén a sereghajtók közé kerültek a 16,5 százalékkal zuhanó Nutex (ex-Humet) és a 11 százalékot gyengülő Hybridbox papírjai. Utóbbi pedig a csütörtök este jelentette be, hogy megkapta első rendelését a Jersey Telecomtól.

A Pannunity Kft. nyilvános vételi ajánlata eredményének bejelentése előtt 4 százalékkal 191 forintra olvadt a PannUnion árfolyama.

A nyertesek közé iratkozhattak fel viszont az Appeninn részvényei, amelyek 3,3 százalékkal 437 forintra javítottak. Ezúttal a Synergon is emelkedni tudott, 3,2 százalékkal 290 forintra, igaz ehhez igencsak kicsi forgalom párosult.

Tájékoztatás

A jelen oldalon található információk és elemzések a szerzők magánvéleményét tükrözik. A jelen oldalon megjelenő írások nem valósítanak meg a 2007. évi CXXXVIII. törvény (Bszt.) 4. § (2). bek 8. pontja szerinti befektetési elemzést és a 9. pont szerinti befektetési tanácsadást.
Bármely befektetési döntés meghozatala során az adott befektetés megfelelőségét csak az adott befektető személyére szabott vizsgálattal lehet megállapítani, melyre a jelen oldal nem vállalkozik és nem is alkalmas. Az egyes befektetési döntések előtt éppen ezért tájékozódjon részletesen és több forrásból, szükség esetén konzultáljon személyes befektetési tanácsadóval!