Később azután – feltehetően a várakozásoknál valamivel rosszabb inflációs mutató közzététele miatt – 12,57 százalékig gyengült. Délután 12,86 százaléknál tartott, ami mindössze 7 bázisponttal alacsonyabb a csütörtöki rekordszintű zárásnál. Az eurót délután 240,45–240,75, a dollárt 275,9–276,2 forinton jegyezték, az utóbbi 80–90 fillérrel olcsóbb volt, mint csütörtökön. Az állampapírpiacon csütörtökhöz hasonlóan minimális mértékű hozamemelkedés volt megfigyelhető, a másodpiaci referenciahozamok 1–5 bázisponttal emelkedtek. A piacon általában tartják magukat a kamatcsökkentésre vonatkozó várakozások (amelyek már részben beépülhettek az árfolyamokba is). A bankközi forintpiacon az overnight kamatok évi 9,10–9,20 százalékon álltak, körülbelül az egy nappal korábbival megegyező szinten.

Tájékoztatás

A jelen oldalon található információk és elemzések a szerzők magánvéleményét tükrözik. A jelen oldalon megjelenő írások nem valósítanak meg a 2007. évi CXXXVIII. törvény (Bszt.) 4. § (2). bek 8. pontja szerinti befektetési elemzést és a 9. pont szerinti befektetési tanácsadást.
Bármely befektetési döntés meghozatala során az adott befektetés megfelelőségét csak az adott befektető személyére szabott vizsgálattal lehet megállapítani, melyre a jelen oldal nem vállalkozik és nem is alkalmas. Az egyes befektetési döntések előtt éppen ezért tájékozódjon részletesen és több forrásból, szükség esetén konzultáljon személyes befektetési tanácsadóval!