Erős maradt a forint, süllyedtek a hozamok

Egyelőre tartani tudta pénteken 12 százalék feletti árfolyamát a forint, annak ellenére, hogy a vártnál rosszabb első negyedéves GDP adat miatt a nyitást követően ismét süllyedni kezdet a hazai fizetőeszköz kurzusa. Csendes kereskedési nappal zárta a hetet az állampapírok másodlagos piaca, befektetőket vélhetően jobban lekötötte a kezdődő foci vb, mint az adásvétel.
NAPI, 2002. május 31. péntek, 17:42

A referenciahozamok a hozamgörbe rövid oldalán lényegében nem változtak, a hosszú oldalon 3-4 bázisponttal csökkentek a hozamok, kivételt ez alól csak a 4 bázisponttal 7,11 százalékra emelkedő 15 éves lejárat jelentett.

A forint jegyzése a délelőtti 11,81 százalékról végül folyamatosan erősödve a zárásra érte el a 12,21 százalékos legjobb napi helyzetet. Igaz, ebben az is közrejátszott, hogy a kereskedés végén egy külföldi nagybank euró eladásainak köszönhetően a meglehetősen inaktív piacon megugrott a keresztárfolyam. Az eurót így a nap végén 242,30/50 forinton, míg a dollárt a további gyengülés után már csak 258,50/70 forinton váltották a bankok.
A tartalékolási periódus utolsó napján sem változtak az egynapos árak, így ezúttal is az egész hétre jellemző 7 1/2 százalékos szint környékén kötötték az üzleteket.

Tájékoztatás

A jelen oldalon található információk és elemzések a szerzők magánvéleményét tükrözik. A jelen oldalon megjelenő írások nem valósítanak meg a 2007. évi CXXXVIII. törvény (Bszt.) 4. § (2). bek 8. pontja szerinti befektetési elemzést és a 9. pont szerinti befektetési tanácsadást.
Bármely befektetési döntés meghozatala során az adott befektetés megfelelőségét csak az adott befektető személyére szabott vizsgálattal lehet megállapítani, melyre a jelen oldal nem vállalkozik és nem is alkalmas. Az egyes befektetési döntések előtt éppen ezért tájékozódjon részletesen és több forrásból, szükség esetén konzultáljon személyes befektetési tanácsadóval!

HOZZÁSZÓLÁSOK