Erős napja volt az OTP-nek és a Richternek

A Budapesti Értéktőzsde részvényindexe, a BUX 2 százalékos emelkedéssel 26 927 ponton zárt csütörtökön. A részvénypiac forgalma 15 milliárd forint volt.
MTI-Eco, Napi.hu, 2016. április 14. csütörtök, 18:46
Fotó: Reuters

A vezető részvények erősödtek az előző napi záráshoz képest. Kiss Mónika, az Equilor Befektetési Zrt. vezető elemzője szerint a befektetők rendkívül optimistán ítélik meg a magyar eszközöket, a lengyel papírok helyett a magyar részvények felé fordultak, részben emiatt igen jól teljesített az OTP csütörtökön. Az OTP árfolyamának emelkedésében az is szerepet játszott, hogy az európai bankrészvények megítélése általában is javult. A folyamat mögött az húzódik meg, hogy az olasz bankszövetség úgy döntött, betétbiztosítás formájában támogatást nyújt a nehéz helyzetbe jutott olasz kisbankok számára, azaz az olasz bankszövetség nem hagyja bedőlni ezeket a pénzintézeteket. Ez a tény pozitívan hatott az egész európai bankrendszer megítélésére - magyarázta Kiss Mónika.

A Mol 0,7 százalékkal 16 300 forintra erősödött 1,6 milliárd forintos forgalomban. Az OTP 2,9 százalékkal 7223 forintra drágult 9,2 milliárd forintos forgalomban. A Richter-papírok 2,7 százalékos rally után 5600 forintra emelkedtek, a részvények forgalma 3,7 milliárd forintot ért el. A Magyar Telekom árfolyama 0,9 százalékkal 471 forintra emelkedett, forgalma 408,8 millió forint volt.

Tájékoztatás

A jelen oldalon található információk és elemzések a szerzők magánvéleményét tükrözik. A jelen oldalon megjelenő írások nem valósítanak meg a 2007. évi CXXXVIII. törvény (Bszt.) 4. § (2). bek 8. pontja szerinti befektetési elemzést és a 9. pont szerinti befektetési tanácsadást.
Bármely befektetési döntés meghozatala során az adott befektetés megfelelőségét csak az adott befektető személyére szabott vizsgálattal lehet megállapítani, melyre a jelen oldal nem vállalkozik és nem is alkalmas. Az egyes befektetési döntések előtt éppen ezért tájékozódjon részletesen és több forrásból, szükség esetén konzultáljon személyes befektetési tanácsadóval!

HOZZÁSZÓLÁSOK