A Mol 330 forinttal, 1,95 százalékkal 17 220 forintra erősödött, 1,7 milliárd forintos forgalomban.

Az OTP-részvények ára 171 forinttal, 2,33 százalékkal 7510 forintra nőtt, forgalmuk 7,6 milliárd forintot tett ki.

A Magyar Telekom árfolyama 4 forinttal, 0,89 százalékkal 454 forintra emelkedett, forgalma 556 millió forint volt.

A Richter-papírok árfolyama 55 forinttal, 0,95 százalékkal 5855 forintra nőtt, forgalmuk 1,6 milliárd forintot ért el.

Cinkotai Norbert, a KBC Equitas elemzője az M1 csatornán elmondta: a magyar tőzsdének erős napja olt, a reggeli 2,5 százalékos pluszok ugyan nem maradtak meg, de másfél százalékkal erősödni tudott a BUX. Valamennyi nagyobb részvény ki tudta venni részét a jó hangulatból a Standard & Poors (S&P) felminősítése után. Az OTP volt a legerősebb magyar papír 2 százalék feletti emelkedéssel. Az európai piacok is közel 1-1,5 százalékos pluszban voltak.

Az S&P pénteken visszaemelte a befektetési ajánlású kategóriába a magyar államadós-besorolást, a lépést elsősorban a magyar gazdaság markánsan javuló költségvetési, külső fizetési és növekedési mutatóival indokolta.

Az elemző szerint a befektetők már korábban, a felminősítés előtt beárazták azokat a folyamatokat, amelyek indokolttá tették a felminősítést. Kitért arra is, kedden kezdődik a Fed kétnapos ülése, amelynek a végén kamatdöntés lesz. Legtöbben arra számítanak, hogy nem fog kamatot emelni az amerikai központi bank szerepét betöltő Fed, ha mégis, az kis turbulenciát okozhat a piacokon - mondta.

 

QP | Quality Placement

Tájékoztatás

A jelen oldalon található információk és elemzések a szerzők magánvéleményét tükrözik. A jelen oldalon megjelenő írások nem valósítanak meg a 2007. évi CXXXVIII. törvény (Bszt.) 4. § (2). bek 8. pontja szerinti befektetési elemzést és a 9. pont szerinti befektetési tanácsadást.
Bármely befektetési döntés meghozatala során az adott befektetés megfelelőségét csak az adott befektető személyére szabott vizsgálattal lehet megállapítani, melyre a jelen oldal nem vállalkozik és nem is alkalmas. Az egyes befektetési döntések előtt éppen ezért tájékozódjon részletesen és több forrásból, szükség esetén konzultáljon személyes befektetési tanácsadóval!