Erős napot zárt Budapest

A Budapesti Értéktőzsde részvényindexe, a BUX 2,6 százalékos emelkedéssel 38 603 ponton zárt hétfőn. A részvénypiac forgalma 9,7 milliárd forint volt, a vezető részvények a Magyar Telekom kivételével erősödtek a pénteki záráshoz képest.
Szabó Zsuzsanna, 2018. május 14. hétfő, 18:55
Fotó: Napi.hu

Cinkotai Norbert, a KBC Equitas vezető elemzője az M1 csatornán elmondta: erős napot zárt a BÉT, amit elsősorban az OTP segített, de a Richter és a Mol is jó teljesítményt nyújtott. Az európai piacok nagyjából pénteki záróértékük közelében ingadoztak egész nap, a BÉT felülteljesítő volt - tette hozzá az MTI szerint.

A Mol 2,1 százalékkal 2868 forintra erősödött 2 milliárd forintos forgalomban.

Az OTP-részvények  4 százalékkal 11 400 forintra drágultak, forgalmuk 4,8 milliárd forintot tett ki.

A Magyar Telekom árfolyama 5,5 százalékkal 424 forintra zuhant 498,1 millió forintos forgalomban. A távközlési papír részvényeiről hétfőn került le a 25 forintos osztalékszelvény.

A Richter 2,3 százalékkal 5535 forintra emelkedett1,9 milliárd forintos forgalom után.

Képünk forrása: BÉT

Tájékoztatás

A jelen oldalon található információk és elemzések a szerzők magánvéleményét tükrözik. A jelen oldalon megjelenő írások nem valósítanak meg a 2007. évi CXXXVIII. törvény (Bszt.) 4. § (2). bek 8. pontja szerinti befektetési elemzést és a 9. pont szerinti befektetési tanácsadást.
Bármely befektetési döntés meghozatala során az adott befektetés megfelelőségét csak az adott befektető személyére szabott vizsgálattal lehet megállapítani, melyre a jelen oldal nem vállalkozik és nem is alkalmas. Az egyes befektetési döntések előtt éppen ezért tájékozódjon részletesen és több forrásból, szükség esetén konzultáljon személyes befektetési tanácsadóval!

HOZZÁSZÓLÁSOK