A 30 vezető iparvállalat Dow Jones indexe 36,09 ponttal, 0,19 százalékkal, 18 595,1 pontra nőtt.

Az S&P 500-as mutató 9,24 ponttal, 0,43 százalékkal erősödött, és 2173,02 ponton fejezte be a napot.

A technológiai részvények Nasdaq Composite mutatója 53,56 ponttal, 1,06 százalékkal gyarapodott, és 5089,93 ponton zárt.

Az árfolyam-erősödés elsősorban a fejlett technológiai szektorra koncentrálódott, ami a Nasdaq Composite index kiemelkedő erősödésében is megmutatkozott. A technológiai papírok elsősorban a Microsoft részvényének köszönhették teljesítményüket. A DJIA index többinél gyengébb teljesítménye jórészt a Disney 1,3 százalékos gyengülésének volt betudható. Az S&P-500 indexben képviselt tíz gazdasági ágazatból hatnak a mutatója erősödött.

A Microsoft szerdai tőzsdei nyitás előtt tett eredménybeszámolójában elemzők szemében meglepően jó adatokat publikált felhőszolgáltatásának piaci teljesítményéről. A Microsoft részvénye hét százalékkal erősödött. A technológiai részvények erősödéséhez a Cisco két százalék feletti nyeresége is hozzájárult.

A Morgan Stanley részvénye közel három százalékkal erősödött nem sokkal a zárás előtt. A bankház elemzői várakozásokat meghaladó második negyedévi nyereségről számolt be.

Az áremelkedésből szerdán pont azok a defenzív befektetési kategóriának tekintett ágazatok papírjai maradtak ki, amelyek az elmúlt napokban elért rekordok mögött álltak. Ezek az ágazatok úgy 0,3-0,5 százalékkal gyengültek szerdán. Enyhültek a folyamatban lévő második negyedéves eredménybeszámoló adataival szemben táplált fenntartások. A Thomson Reuters üzleti hírszolgáltató felmérése szerint piaci elemzők az S&P-500 index tagvállalatai körében átlagosan már csak 3,8 százalékkal alacsonyabb nyereségre számítanak az egy évvel ezelőttihez képest, szemben a beszámolószezon kezdete előtt becsült 4,5 százalékos csökkenéssel.

 

Tájékoztatás

A jelen oldalon található információk és elemzések a szerzők magánvéleményét tükrözik. A jelen oldalon megjelenő írások nem valósítanak meg a 2007. évi CXXXVIII. törvény (Bszt.) 4. § (2). bek 8. pontja szerinti befektetési elemzést és a 9. pont szerinti befektetési tanácsadást.
Bármely befektetési döntés meghozatala során az adott befektetés megfelelőségét csak az adott befektető személyére szabott vizsgálattal lehet megállapítani, melyre a jelen oldal nem vállalkozik és nem is alkalmas. Az egyes befektetési döntések előtt éppen ezért tájékozódjon részletesen és több forrásból, szükség esetén konzultáljon személyes befektetési tanácsadóval!