Erős nyitás Európában

Indexemelkedéssel indult a kereskedés szerdán az európai értékpapírpiacokon.
MTI, 2014. december 31. szerda, 09:13
Fotó: Reuters

A londoni FTSE-100 index 0,54 százalék, a párizsi CAC-40 index 0,45 százalék emelkedést mutatott a kereskedés kezdetén. Kedden az indexek nagy veszteséggel zártak, a londoni 1,30 százalékkal, a frankfurti 1,22 százalékkal, a párizsi 1,68 százalékkal esett.

Szerdán számos európai értékpapírpiac már zárva tart. Frankfurtban is a keddi volt az év utolsó kereskedési napja, a DAX index a tavalyinál 2,65 százalékkal magasabban fejezte be az évet.

Az európai tőzsdéken szerdán rövidített kereskedési nap lesz.

Tájékoztatás

A jelen oldalon található információk és elemzések a szerzők magánvéleményét tükrözik. A jelen oldalon megjelenő írások nem valósítanak meg a 2007. évi CXXXVIII. törvény (Bszt.) 4. § (2). bek 8. pontja szerinti befektetési elemzést és a 9. pont szerinti befektetési tanácsadást.
Bármely befektetési döntés meghozatala során az adott befektetés megfelelőségét csak az adott befektető személyére szabott vizsgálattal lehet megállapítani, melyre a jelen oldal nem vállalkozik és nem is alkalmas. Az egyes befektetési döntések előtt éppen ezért tájékozódjon részletesen és több forrásból, szükség esetén konzultáljon személyes befektetési tanácsadóval!

HOZZÁSZÓLÁSOK