Erős nyitás New Yorkban

Emelkedő indexekkel követték nyitáskor az amerikai értékpapírpiacok a biztató decemberi kínai exportadatokra világszerte felfelé tartó tőzsdei árfolyamokat.
MTI-Eco, 2013. január 10. csütörtök, 15:41
Fotó: Napi.hu

Decemberben héthavi csúcsra emelkedett a kínai export, ami világszerte reményeket ébresztett a tőzsdéken a globális gazdasági fellendülés mihamarabbi megindulásával kapcsolatban. A kereskedés kezdetén a DJIA-30 0,38 százalék, az S&P 500 index 0,52 százalék, a Nasdaq Composite pedig 0,67 százalék nyereséget mutatott. Szerdán nyereséggel zártak az indexek, a DJIA-30 0,46 százalékkal, az S&P 500 0,27 százalékkal, a Nasdaq Composite 0,45 százalékkal emelkedett.

Tájékoztatás

A jelen oldalon található információk és elemzések a szerzők magánvéleményét tükrözik. A jelen oldalon megjelenő írások nem valósítanak meg a 2007. évi CXXXVIII. törvény (Bszt.) 4. § (2). bek 8. pontja szerinti befektetési elemzést és a 9. pont szerinti befektetési tanácsadást.
Bármely befektetési döntés meghozatala során az adott befektetés megfelelőségét csak az adott befektető személyére szabott vizsgálattal lehet megállapítani, melyre a jelen oldal nem vállalkozik és nem is alkalmas. Az egyes befektetési döntések előtt éppen ezért tájékozódjon részletesen és több forrásból, szükség esetén konzultáljon személyes befektetési tanácsadóval!

HOZZÁSZÓLÁSOK