Erős péntek, gyenge hét

Bár a tengerentúli részvényindexek másfél százalék körüli erősödést produkáltak, a hét egészét tekintve hasonló nagyságú gyengülést szenvedtek el.
NAPI Online, 2007. november 25. vasárnap, 13:30
Fotó:

Ahogyan Nyugat-Európában, a pénzügyi szektor New Yorkban is a nyertesek közé iratkozott fel, de erősödtek a kiskereskedelmi cégek részvényei is a szünnapot követő rövidített kereskedésben. A befektetők a fogyasztói bizalmi indexek csökkenése és a láncok figyelmeztetésdömpingje nyomán lefelé igazított prognózisokhoz mérten optimistán várták az ún. fekete péntek eredményeit. Ez az a nap, amikor elindul a karácsonyi bevásárlási szezon az Egyesült Államokban, ami az éves eredményt - a veszteséget jelző piros szín helyett - a feketével írt pozitív tartományba lendítheti át.

Tájékoztatás

A jelen oldalon található információk és elemzések a szerzők magánvéleményét tükrözik. A jelen oldalon megjelenő írások nem valósítanak meg a 2007. évi CXXXVIII. törvény (Bszt.) 4. § (2). bek 8. pontja szerinti befektetési elemzést és a 9. pont szerinti befektetési tanácsadást.
Bármely befektetési döntés meghozatala során az adott befektetés megfelelőségét csak az adott befektető személyére szabott vizsgálattal lehet megállapítani, melyre a jelen oldal nem vállalkozik és nem is alkalmas. Az egyes befektetési döntések előtt éppen ezért tájékozódjon részletesen és több forrásból, szükség esetén konzultáljon személyes befektetési tanácsadóval!

HOZZÁSZÓLÁSOK