Erős volt az OTP

A négynapos szünet utáni első kereskedési napon a BÉT irányadó indexe jókora mínuszból indult azt követően, hogy múlt hét csütörtökön és pénteken a világ főbb részvényindexei 2-3 százalékos veszteséget értek el. A BUX a kezdeti zuhanást követően fokozatosan dolgozta le hátrányát, záráskor 27 214 ponton állt, ami 0,6 százalékos veszteségnek felelt meg.
NAPI Online, 2007. november 5. hétfő, 17:29
Fotó:

A múlt heti munkaszüneti napok alatt az európai és az amerikai bankszektorban egymást érték a rossz hírek, ennek ellenére az OTP - a blue chipek közül egyedül - a pozitív tartományban fejezte be a napot: a részvény a kereskedés elején még 9100 forint közelében is járt, később azonban folyamatosan emelkedett, és záráskor már 9380 forinton cserélt gazdát, ami 0,1 százalékos javulást takart. A forgalom is jelentős volt, összesen 16 milliárd forint értékben születtek üzletek. A papír relatív erejét vélhetően a Fitch délutáni bejelentése indokolhatja, a hitelminősítő ugyanis negatívról semlegesre javította a magyar hosszúlejáratú országadósság-kockázat kilátását.

A másik három blue chip veszített értékéből. A Mol egy százalékkal 26 450 forintra gyengült, miközben a Richter és a Magyar Telekom 1,1 százalékkal lett olcsóbb, előbbi 922 utóbbi 37 200 forinton zárt.

Az Egis szintén veszített, a részvény 0,5 százalékkal 21 990 forintra gyengült. A negyedéves gyorsjelentését közzétevő Synergon 2,4 százalékkal 1787 forintra gyengült, miközben a Rába 1,7 százalékkal 2085 forintra süllyedt, a Fotex viszont ismét 1000 forint fölött zárt: az utolsó papírok 0,3 százalékos felértékelődést követően egy forinttal a lélektani határ fölött fordultak meg. A nap nyertese 1,4 százalékos erősödéssel a Gpaphisoft Park lett, míg a legrosszabbul a Freesoft szerepelt, a papír 6,5 százalékkal esett.

Tájékoztatás

A jelen oldalon található információk és elemzések a szerzők magánvéleményét tükrözik. A jelen oldalon megjelenő írások nem valósítanak meg a 2007. évi CXXXVIII. törvény (Bszt.) 4. § (2). bek 8. pontja szerinti befektetési elemzést és a 9. pont szerinti befektetési tanácsadást.
Bármely befektetési döntés meghozatala során az adott befektetés megfelelőségét csak az adott befektető személyére szabott vizsgálattal lehet megállapítani, melyre a jelen oldal nem vállalkozik és nem is alkalmas. Az egyes befektetési döntések előtt éppen ezért tájékozódjon részletesen és több forrásból, szükség esetén konzultáljon személyes befektetési tanácsadóval!

HOZZÁSZÓLÁSOK