Business Talks '24

Üzleti konferencia

Ne maradjon le az év
üzleti konferenciájáról!

Szerezze be
jegyét most.

A pán-európai FTSE Eurofirst 300 index 0,33 százalék, az euróövezeti EuroStoxx50 index 0,66 százalék erősödéssel fejezte be a szerdai kereskedést.

A nem hivatalos záróadatok szerint a londoni FTSE-100 index 0,19 százalékkal, a frankfurti DAX index 1,12 százalékkal, a párizsi CAC-40 index 0,75 százalékkal emelkedett szerdán.

A milánói tőzsde 1,24 százalék nyereséggel zárt.

Az amerikai tőzsdeindexek vesztségben álltak az európai tőzsdék zárásakor a protekcionista védővámok bevezetésének és egy kereskedelmi háború kitörésének a veszélye miatt. Szerdán bejelentette lemondását Donald Trump elnök gazdasági főtanácsadója, Gary Cohn, a vámtarifák bevezetésének egyik legfőbb ellenzője.

A védővámok bevezetésének a kilátása miatt nyersanyagipari vállalatok szerepeltek a legrosszabbul az európai piacokon szerdán. Ágazati indexük 0,3 százalékkal csökkent.

Az olaj világpiaci árát szintén a kereskedelmi háború veszélye csökkentette szerdán. A Brent nyersolaj ára 0,79 százalékkal hordónként 65,27 dollárra, a WTI nyersolajé 0,83 százalékkal 62,08 dollárra csökkent.

Az eurót 0,06 százalékkal jegyezték gyengébben 1,2397 dolláron, az arany ára 0,62 százalékkal unciánként 1326,80 dollárra csökkent.

A kép forrása: Stephen Hird / Reuters

Tájékoztatás

A jelen oldalon található információk és elemzések a szerzők magánvéleményét tükrözik. A jelen oldalon megjelenő írások nem valósítanak meg a 2007. évi CXXXVIII. törvény (Bszt.) 4. § (2). bek 8. pontja szerinti befektetési elemzést és a 9. pont szerinti befektetési tanácsadást.
Bármely befektetési döntés meghozatala során az adott befektetés megfelelőségét csak az adott befektető személyére szabott vizsgálattal lehet megállapítani, melyre a jelen oldal nem vállalkozik és nem is alkalmas. Az egyes befektetési döntések előtt éppen ezért tájékozódjon részletesen és több forrásból, szükség esetén konzultáljon személyes befektetési tanácsadóval!