Különösebb piaci érdeklődés nélkül erősödött kedden a forint. Reggel még az euróvevők voltak túlsúlyban, de miután ezek elfogytak, az uniós deviza jegyzése a délelőtti, 252,30 körüli szintről 251-re süllyedt, délután a dollár egysége 211,20 forinton állt - tájékoztatott az ING Bank üzletkötője. Kolba Miklós hozzátette: szokatlan jelenség, hogy a dollár euróhoz viszonyított erősödésével párhuzamosan a feltörekvő piacok devizái is emelkedtek. A szakember szerint ez is a komoly forgalom és érdeklődés hiányát jelzi. A trader arra számít, hogy mivel meghatározó makroadatok az év végéig már nem jelennek meg, folytatódhat a forint lassú erősödése. "Minél lejjebb csúszik az euró kurzusa, annál inkább megjelennek a hosszú euró-forint pozíciókat lezáró stoploss-ügyletek, így ha nem lesz ellentétes irányú hatás, 250-en ünnepelhet az euró" - vázolt egy lehetséges forgatókönyvet az üzletkötő. Hozzátette azonban, hogy ezt követően - a piac újraéledésekor - januárban forintgyengülésre lehet számítani. A NAPI Online-nak délelőtt nyilatkozó Hont András arra hívta fel a figyelmet, hogy a Moody's és az S&P hitelminősítő a következő napokban fogja közreadni Magyarország-elemzését. Ezek Hamilton kereskedője szerint nem lesznek igazán kedvezőek, ám mivel a piacok már hozzászoktak negatív sztorikhoz, az esetleges újabb rossz hírek forint árfolyamára nem fognak jelentősebb hatást gyakorolni.

Tájékoztatás

A jelen oldalon található információk és elemzések a szerzők magánvéleményét tükrözik. A jelen oldalon megjelenő írások nem valósítanak meg a 2007. évi CXXXVIII. törvény (Bszt.) 4. § (2). bek 8. pontja szerinti befektetési elemzést és a 9. pont szerinti befektetési tanácsadást.
Bármely befektetési döntés meghozatala során az adott befektetés megfelelőségét csak az adott befektető személyére szabott vizsgálattal lehet megállapítani, melyre a jelen oldal nem vállalkozik és nem is alkalmas. Az egyes befektetési döntések előtt éppen ezért tájékozódjon részletesen és több forrásból, szükség esetén konzultáljon személyes befektetési tanácsadóval!