Ahogyan az euró jegyzése alábbszállt a 3,79 zloty feletti szintekről bőven 3,78 alá, úgy süllyedt idehaza is az uniós deviza ázsiója. Az árfolyam a holnap megjelenő inflációs adat előtt a 251,60-251,80 közötti régióból 251,00 környékére csúszott vissza.

A NAPI Gazdaság által megkérdezett elemzők szerint - a prognózisok rendkívül magas bizonytalansága mellett - éves szinten 2,45 százalékkal nőhetett, az előző hónaphoz mérten pedig 0,35 százalékkal csökkenhetett a fogyasztói árszínvonal. A KSH délelőtt 9 órakor publikálja a hivatalos számokat, az adatoktól a devizapiacon némi élénkülést várnak a kereskedők.

A dollár forintjegyzése hektikusabban mozgott: napközben szép lassan 210 közelébe süllyedt, majd éles váltással 211 fölé emelkedett. A hirtelen drágulás az amerikai fizetőeszköz euróhoz mért izmosodásával függött össze, az amerikai kamatemelési várakozások erősödése - az új Fed-vezér beszédének nyomán - 1,19 alá lökte a keresztárfolyamot.

Tájékoztatás

A jelen oldalon található információk és elemzések a szerzők magánvéleményét tükrözik. A jelen oldalon megjelenő írások nem valósítanak meg a 2007. évi CXXXVIII. törvény (Bszt.) 4. § (2). bek 8. pontja szerinti befektetési elemzést és a 9. pont szerinti befektetési tanácsadást.
Bármely befektetési döntés meghozatala során az adott befektetés megfelelőségét csak az adott befektető személyére szabott vizsgálattal lehet megállapítani, melyre a jelen oldal nem vállalkozik és nem is alkalmas. Az egyes befektetési döntések előtt éppen ezért tájékozódjon részletesen és több forrásból, szükség esetén konzultáljon személyes befektetési tanácsadóval!