Erősebb a forint

Erősödött a forint a főbb devizákkal szemben hétfő délelőtt.
Szabó Zsuzsanna, 2021. február 15. hétfő, 09:43
Fotó: Shutterstock

Hétfő délelőtt különböző mértékben, de mind az euróval, mind a dollárral, mind a svájci frankkal szemben erősödött a forint.

Az euró esetében ez az erősödés fél 9 körülre egy hajszálnyira mérséklődött, így szinte a péntek késő délutáni szintek közelében mozgott a magyar fizetőeszköz a közös európai pénzzel szemben. Ez 358,70 forintos euróárfolyamot jelentett.

A dollárral szemben 0,2 százalékkal állt alacsonyabban az árfolyam a péntekinél, ami 295,47 forintos dollárárfolyamot jelentett.

A svájci frankért pedig 0,1 százalékkal kell kevesebb forintot adni a bankközi devizapiacon, azaz az alpesi deviza jegyzése 331,65 forintos szint körül mozgott.

Eközben a dollár gyengült az euróval szemben, így a 1,2137 dolláron jegyezték az eurót fél 10 körül.

Tájékoztatás

A jelen oldalon található információk és elemzések a szerzők magánvéleményét tükrözik. A jelen oldalon megjelenő írások nem valósítanak meg a 2007. évi CXXXVIII. törvény (Bszt.) 4. § (2). bek 8. pontja szerinti befektetési elemzést és a 9. pont szerinti befektetési tanácsadást.
Bármely befektetési döntés meghozatala során az adott befektetés megfelelőségét csak az adott befektető személyére szabott vizsgálattal lehet megállapítani, melyre a jelen oldal nem vállalkozik és nem is alkalmas. Az egyes befektetési döntések előtt éppen ezért tájékozódjon részletesen és több forrásból, szükség esetén konzultáljon személyes befektetési tanácsadóval!

HOZZÁSZÓLÁSOK