Business Talks '24

Üzleti konferencia

Ne maradjon le az év
üzleti konferenciájáról!

Szerezze be
jegyét most.
Kismértékben erősödött a magyar fizetőeszköz a bankközi devizapiacon: háromnegyed 10 tájban az euró jegyzése 246,60-247,10 forinton állt. A változás a dollár gyengülésével magyarázható - tájékoztatott Misik Sándor, a Hamilton Rt. üzletkötője. Alan Greenspan, a Federal Reserve elnöke tegnap arról beszélt, hogy a nagyobb amerikai készletek miatt várhatóan csökkenni fog az olaj ára, ami az inflációs várakozásokat is mérsékli. Az amerikai pénzromlási ütem alakulása a Fed által bevallottan kulcsfontosságú az ottani kamatpolitika szempontjából, így nem is csoda, hogy Greenspan szavai a kamatemelési várakozások csökkenését idézték elő. A dollár süllyedése ezen felül technikai szempontból is indokolható - fogalmazott Misik -, a hétfői emelkedés után korrekció jött. Az amerikai fizetőeszköz szerda délelőtt 192 forint alatt állt a bankközin. A délután öt órakor napvilágot látó államháztartási adatsor legfeljebb akkor befolyásolhatja érdemben a forint jegyzését és a piac forgalmát, ha a várakozástól extrém módon eltérő számok jelennek meg. Greenspan ma is beszél, de ezúttal az amerikai kormányhoz közel álló cégekről szól majd, ami várhatóan a tegnapinál kevésbé hat a devizák jegyzésére - vélte a szakember.

Tájékoztatás

A jelen oldalon található információk és elemzések a szerzők magánvéleményét tükrözik. A jelen oldalon megjelenő írások nem valósítanak meg a 2007. évi CXXXVIII. törvény (Bszt.) 4. § (2). bek 8. pontja szerinti befektetési elemzést és a 9. pont szerinti befektetési tanácsadást.
Bármely befektetési döntés meghozatala során az adott befektetés megfelelőségét csak az adott befektető személyére szabott vizsgálattal lehet megállapítani, melyre a jelen oldal nem vállalkozik és nem is alkalmas. Az egyes befektetési döntések előtt éppen ezért tájékozódjon részletesen és több forrásból, szükség esetén konzultáljon személyes befektetési tanácsadóval!