A várakozásokat felülmúló, ám a pénzromlási ütem jelentős fékeződését mutató 6,4 százalékos szeptemberi inflációs adat nem forgatta fel a meglehetősen nyugodt devizapiacot, hiszen a szakértők továbbra is kamatvágást várnak októberre az MNB-től.

A hazai fizetőeszköz - némi fáziskéséssel követve a régiós devizákat - visszafogott forgalom mellett mégis erősödött, aminek hátterében az amerikai deviza gyengülése állt.

Ahogyan az euró/dollár keresztárfolyam az 1,4210-es szint fölé vette az irányt, úgy süllyedt a közös európai deviza jegyzése 248,90 forint alá, illetve az amerikai fizetőeszköz kurzusa 175 forintra.
QP | Quality Placement

Tájékoztatás

A jelen oldalon található információk és elemzések a szerzők magánvéleményét tükrözik. A jelen oldalon megjelenő írások nem valósítanak meg a 2007. évi CXXXVIII. törvény (Bszt.) 4. § (2). bek 8. pontja szerinti befektetési elemzést és a 9. pont szerinti befektetési tanácsadást.
Bármely befektetési döntés meghozatala során az adott befektetés megfelelőségét csak az adott befektető személyére szabott vizsgálattal lehet megállapítani, melyre a jelen oldal nem vállalkozik és nem is alkalmas. Az egyes befektetési döntések előtt éppen ezért tájékozódjon részletesen és több forrásból, szükség esetén konzultáljon személyes befektetési tanácsadóval!