Erősebb a forint - 250 alatt az euró

A bankközi devizapiacon erősödött a forint, az euró jegyzése a délelőtt folyamán 249 forint közelébe süllyedt, szemben a kedd délutánra jellemző 250 forint körüli szinttel.
NAPI Online, 2007. október 10. szerda, 15:20
Fotó:

Később némileg korrigált, és újra 250 fölé került, de ez csupán átmenetinek bizonyult: délután háromkor 249,70 forinton jegyezték a közös európai fizetőeszközt. A feltörekvő piaci devizák erősödése a dollár gyengülésével indokolható - mutatott rá az ING devizakereskedője, hozzátéve, hogy a következő napokban nem számít komolyabb forinterősödésre. A 250 alatti euróárfolyam fundamentálisan nem indokolt, a 248 forint pedig technikailag erős szint, így ennek áttörése nem valószínű. A dollár forintjegyzése kedden még 178 forint fölött tartózkodott, ma reggelre azonban 176,50 forintra süllyedt. Később a nap folyamán valamivel ezen szint alatt jegyezték, délután háromkor 176,30-on állt.

Tájékoztatás

A jelen oldalon található információk és elemzések a szerzők magánvéleményét tükrözik. A jelen oldalon megjelenő írások nem valósítanak meg a 2007. évi CXXXVIII. törvény (Bszt.) 4. § (2). bek 8. pontja szerinti befektetési elemzést és a 9. pont szerinti befektetési tanácsadást.
Bármely befektetési döntés meghozatala során az adott befektetés megfelelőségét csak az adott befektető személyére szabott vizsgálattal lehet megállapítani, melyre a jelen oldal nem vállalkozik és nem is alkalmas. Az egyes befektetési döntések előtt éppen ezért tájékozódjon részletesen és több forrásból, szükség esetén konzultáljon személyes befektetési tanácsadóval!

HOZZÁSZÓLÁSOK