Erősebb a forint, 268 alatt járt az euró

Erősödéssel kezdte a hetet a forint a bankközi devizapiacon.
NAPI, 2009. augusztus 10. hétfő, 10:08
Fotó:

A múlt pénteki, vártnál kedvezőbb amerikai munkaerőpiaci adat által kiváltott optimizmus folytatódni látszik, az euró hétfő délelőtt 267,50 forintig süllyedt.

Röviddel tíz óra előtt 268,20 forint volt az ár, a dollár egysége 189 körül állt, a svájci franké 174,70 forintnál járt - tájékoztatott Csajbók Róbert, az ING Bank szakértője.

Hozzátette: a forint tekintetében ma egyelőre nem látható határozott irány, de az erősödés/oldalazás a hét második feléig kitarthat. A csütörtökön és a pénteken megjelenő amerikai makroadatok ismét meghatározóak lehetnek: ha ezek nem lesznek túl jók, újra felerősödhet a kockázatkerülési hajlandóság.

Tájékoztatás

A jelen oldalon található információk és elemzések a szerzők magánvéleményét tükrözik. A jelen oldalon megjelenő írások nem valósítanak meg a 2007. évi CXXXVIII. törvény (Bszt.) 4. § (2). bek 8. pontja szerinti befektetési elemzést és a 9. pont szerinti befektetési tanácsadást.
Bármely befektetési döntés meghozatala során az adott befektetés megfelelőségét csak az adott befektető személyére szabott vizsgálattal lehet megállapítani, melyre a jelen oldal nem vállalkozik és nem is alkalmas. Az egyes befektetési döntések előtt éppen ezért tájékozódjon részletesen és több forrásból, szükség esetén konzultáljon személyes befektetési tanácsadóval!

HOZZÁSZÓLÁSOK