Az amerikai fizetőeszköz esetében meghatározó volt az euróval szembeni látványos erősödés, miután a hollandok - a francia példát követve - szintén nemet mondtak az EU alkotmányára. Azt továbbra sem tudni, mi áll a forinterősödés hátterében, hiszen a régió is csendes. Úgy látszik, korrekciós időszak jött el - tette hozza a szakember. Csengeri Ervin, a Hamilton szakértője szerint a holland nemet már korábban beárazták a piacok, s a mai nap az egyensúlyi szint felé való kezeledé jegyében telt. A dollár/euró árfolyam 1,2270-es szint környékén ingadozott fél öt után, korábban azonban a 1,2170-nél is járt a jegyzés. Csengeri ennek kapcsán közölte: bár a piaci elemzők további dollárerősödést vártak, a profitkivétek elszaporodása miatt mégsem tudott drágulni a zöldhasú.

Tájékoztatás

A jelen oldalon található információk és elemzések a szerzők magánvéleményét tükrözik. A jelen oldalon megjelenő írások nem valósítanak meg a 2007. évi CXXXVIII. törvény (Bszt.) 4. § (2). bek 8. pontja szerinti befektetési elemzést és a 9. pont szerinti befektetési tanácsadást.
Bármely befektetési döntés meghozatala során az adott befektetés megfelelőségét csak az adott befektető személyére szabott vizsgálattal lehet megállapítani, melyre a jelen oldal nem vállalkozik és nem is alkalmas. Az egyes befektetési döntések előtt éppen ezért tájékozódjon részletesen és több forrásból, szükség esetén konzultáljon személyes befektetési tanácsadóval!