Business Talks '24

Üzleti konferencia

Ne maradjon le az év
üzleti konferenciájáról!

Szerezze be
jegyét most.

Erősödött kissé a forint a hétvége folyamán, az eurót nyolc óra előtt 312,80 forinton jegyezték a péntek délutáni 314,55 forinttal szemben. Pénteken napközben 317 forinton is megfordult az uniós deviza egysége, az egy nappal korábbi 310-es jegyzések után. A svájci frankot 253,50, a dollárt 235,20 forinton jegyezték.

A forintnak a hazai kamatemelési várakozások mellett az euró dollárhoz viszonyított erősödése adott támaszt. A keresztárfolyam a péntek délután jellemző 1,3230 dollár körüli jegyzés helyett árfolyama hét óra után 1,3300 közelében mozgott, miután az ázsiai kereskedés idején 1,3331 dolláros árfolyamot is érintett.

Az euró erősödése az olasz La Stampa napilap jelentésének tudható be, amely szerint az IMF 400 és 600 milliárd euró közötti összegű hitelcsomagot állít össze, ami lehetővé tenné az olasz kormánynak, hogy a következő 12-18 hónap során végrehajtsa a költségvetési megszorításokat és a gazdasági növekedést erősítő gazdasági reformokat úgy, hogy közben ne kelljen elsősorban az államadósság refinanszírozásának problémájára összpontosítania figyelmét.

Az IMF ugyanakkor az olasz lap beszámolóját az európai kereskedés kezdete előtt nem sokkal cáfolta.

A Welt am Sonntag című vasárnapi újság viszont arról számolt be, hogy a német kancellár és a francia elnök az euró megmentése érdekében mielőbb egy új stabilitási paktumot kíván kötni azokkal az euróövezeti tagállamokkal, amelyek készek a szigorú takarékosságra, és nem hajlandóak tovább várni valamennyi uniós tagállam megegyezésére. A takarékossági intézkedésekre kész országok koalíciója, az "elitklub" tagjai között olyan megállapodás jönne létre, amely szigorú deficitkorlátokat irányozna elő, továbbá közvetett ellenőrzési jogokat biztosítana a nemzeti költségvetések felett.

Tájékoztatás

A jelen oldalon található információk és elemzések a szerzők magánvéleményét tükrözik. A jelen oldalon megjelenő írások nem valósítanak meg a 2007. évi CXXXVIII. törvény (Bszt.) 4. § (2). bek 8. pontja szerinti befektetési elemzést és a 9. pont szerinti befektetési tanácsadást.
Bármely befektetési döntés meghozatala során az adott befektetés megfelelőségét csak az adott befektető személyére szabott vizsgálattal lehet megállapítani, melyre a jelen oldal nem vállalkozik és nem is alkalmas. Az egyes befektetési döntések előtt éppen ezért tájékozódjon részletesen és több forrásból, szükség esetén konzultáljon személyes befektetési tanácsadóval!