Erősödött kedden a forint az euróhoz viszonyítva: délelőtt 251,80-ig süllyedt a jegyzés, és napközben sem igen mozdult el a 252-es szint környékéről. A forint izmosodásának lehetséges okait az ING Bank üzletkötője kisebb részben a hétfői Fitch-döntés utáni késleltetett reakciókkal magyarázta, ám hozzátette, hogy nagyobb hatással volt a feltörekvő piaci devizák, köztük a lengyel zloty és a török líra erősödése. Izgalmasabban alakult a nap dollárfronton. Az amerikai deviza ismét történelmi mélypontra esett, az euró 1,4570-ig emelkedett, amivel párhuzamosan az dollár kurzusa 173 alá is benézett. Megfigyelők arra számítanak, hogy az euró/dollár keresztárfolyam még az év vége előtt átlépi az 1,5-ös szintet.
QP | Quality Placement

Tájékoztatás

A jelen oldalon található információk és elemzések a szerzők magánvéleményét tükrözik. A jelen oldalon megjelenő írások nem valósítanak meg a 2007. évi CXXXVIII. törvény (Bszt.) 4. § (2). bek 8. pontja szerinti befektetési elemzést és a 9. pont szerinti befektetési tanácsadást.
Bármely befektetési döntés meghozatala során az adott befektetés megfelelőségét csak az adott befektető személyére szabott vizsgálattal lehet megállapítani, melyre a jelen oldal nem vállalkozik és nem is alkalmas. Az egyes befektetési döntések előtt éppen ezért tájékozódjon részletesen és több forrásból, szükség esetén konzultáljon személyes befektetési tanácsadóval!