A svájci fogyasztóiár-statisztika láttán - amely havi összevetésben az árszínvonal csökkenését jelezte - szkeptikussá vált a piac a frankvételekkel kapcsolatban, így igyekeztek zárni a long pozíciókat - magyarázta Csajbók Róbert, az ING Bank üzletkötője a svájci frank mai gyengülésének okait. Az adat közlése nyomán 1,3392-ig kúszott fel az euró frankjegyzése.

A forint eközben - továbbra is alacsony forgalom mellett - kismértékben erősödött az euróhoz mérten, a keresztárfolyam 284,30 környékére süllyedt délután négy óra tájban. Ugyanekkor a svájci frank 212,40, a dollár 225,90 forinton állt, vagyis utóbbi két deviza egy nap alatt körülbelül két forinttal lett olcsóbb. Magyar vonatkozású hírek nemigen mozgatták a piacot - tette hozzá Csajbók.

Az amerikai fizetőeszköz az euróhoz mérten is gyengült, a keresztárfolyam az 1,26-os szintet ostromolta, miután mind többen igyekeztek zárni a dollár erősödésére nyitott pozícióikat.

Tájékoztatás

A jelen oldalon található információk és elemzések a szerzők magánvéleményét tükrözik. A jelen oldalon megjelenő írások nem valósítanak meg a 2007. évi CXXXVIII. törvény (Bszt.) 4. § (2). bek 8. pontja szerinti befektetési elemzést és a 9. pont szerinti befektetési tanácsadást.
Bármely befektetési döntés meghozatala során az adott befektetés megfelelőségét csak az adott befektető személyére szabott vizsgálattal lehet megállapítani, melyre a jelen oldal nem vállalkozik és nem is alkalmas. Az egyes befektetési döntések előtt éppen ezért tájékozódjon részletesen és több forrásból, szükség esetén konzultáljon személyes befektetési tanácsadóval!