Átmenetileg 260 forint felett is járt az euró jegyzése a bankközin csütörtök délelőtt. A mozgás hátterében az ING Bank üzletkötője opciós ügyleteket sejt: szerinte opciós szinteket próbálnak meg kiütni, illetve megvédeni a piaci szereplők, s ilyen szint lehetett a 260-as, valamint a 259-es is. Kolba Miklós e tényezőkön kívül nagy aktivitást, érdeklődést nem tapasztalt. A forint elszakadt a régiótól, a lengyel zloty például kismértékben gyengült. Háromnegyed tíz tájban Auth Henrik, az MNB alelnöke a Reuters beszámolója szerint közölte: további kamatemelés szükséges. E kijelentésre az euró jegyzése a 259,50 körüli szintről 259,25/35-re süllyedt. Az ING tradere úgy véli, egy további kamatemelés még erősítheti a forintot, az eurójegyzés 257,50-ig süllyedhet, ám a folyamat akár meg is fordulhat, s ha ez bekövetkezik, még az idén visszatérhet a 267 körüli magasságba. Euró/dollár fronton nincs túl sok változás, a jegyzés 1,2750-1,2760 között legyez, így az amerikai fizetőeszköz hazai kurzusa a forint erősödése miatt került lejjebb, 203,30 körüli szintre.

Tájékoztatás

A jelen oldalon található információk és elemzések a szerzők magánvéleményét tükrözik. A jelen oldalon megjelenő írások nem valósítanak meg a 2007. évi CXXXVIII. törvény (Bszt.) 4. § (2). bek 8. pontja szerinti befektetési elemzést és a 9. pont szerinti befektetési tanácsadást.
Bármely befektetési döntés meghozatala során az adott befektetés megfelelőségét csak az adott befektető személyére szabott vizsgálattal lehet megállapítani, melyre a jelen oldal nem vállalkozik és nem is alkalmas. Az egyes befektetési döntések előtt éppen ezért tájékozódjon részletesen és több forrásból, szükség esetén konzultáljon személyes befektetési tanácsadóval!