Erősebb a forint, új rekordon az euró

Erősödött kedden a forint a bankközi devizapiacon.
NAPI Online, 2007. november 6. kedd, 11:36
Fotó:

Kedd délelőtt az euró egysége 251,80 forintig süllyedt, az amerikai fizetőeszköz pedig - miután az euró/dollár keresztárfolyam 1,4525 körül tetőzött - 173,50 alá gyengült.


A forint izmosodásának lehetséges okait az ING Bank üzletkötője kisebb részben a hétfői Fitch-döntés utáni késleltetett reakciókkal magyarázta, ám hozzátette, hogy nagyobb hatással van a feltörekvő piaci devizák, köztük a lengyel zloty és a török líra erősödése.

Tájékoztatás

A jelen oldalon található információk és elemzések a szerzők magánvéleményét tükrözik. A jelen oldalon megjelenő írások nem valósítanak meg a 2007. évi CXXXVIII. törvény (Bszt.) 4. § (2). bek 8. pontja szerinti befektetési elemzést és a 9. pont szerinti befektetési tanácsadást.
Bármely befektetési döntés meghozatala során az adott befektetés megfelelőségét csak az adott befektető személyére szabott vizsgálattal lehet megállapítani, melyre a jelen oldal nem vállalkozik és nem is alkalmas. Az egyes befektetési döntések előtt éppen ezért tájékozódjon részletesen és több forrásból, szükség esetén konzultáljon személyes befektetési tanácsadóval!

HOZZÁSZÓLÁSOK