Az euró jegyzése hétfőn 250 forint körül mozgott, a ma reggeli nyitáskor is itt, 250,05/15 forintnál járt a jegyzés. A KSH ma publikált bérstatisztikája nem okozott változást az árfolyamban, a forgalom pedig elenyésző volt a nyitás után. Később 250,60/70 forintig erősödött az euró, hogy utána a 250 forint alatti szintre süllyedjen, délután három óra előtt már 249,60/70 forinton jegyezték a közös európai devizát. A forinterősödés régiós hatásokkal magyarázható, először a szlovák korona került emelkedőre, majd a kamatemelési várakozásokat erősítő béradat megjelenése után a lengyel zloty drágult jelentősebben - mondta Geszti Pál, az ING devizakereskedője.
QP | Quality Placement

Tájékoztatás

A jelen oldalon található információk és elemzések a szerzők magánvéleményét tükrözik. A jelen oldalon megjelenő írások nem valósítanak meg a 2007. évi CXXXVIII. törvény (Bszt.) 4. § (2). bek 8. pontja szerinti befektetési elemzést és a 9. pont szerinti befektetési tanácsadást.
Bármely befektetési döntés meghozatala során az adott befektetés megfelelőségét csak az adott befektető személyére szabott vizsgálattal lehet megállapítani, melyre a jelen oldal nem vállalkozik és nem is alkalmas. Az egyes befektetési döntések előtt éppen ezért tájékozódjon részletesen és több forrásból, szükség esetén konzultáljon személyes befektetési tanácsadóval!