A javulás elsősorban a vártnál jobb amerikai makroadatoknak volt köszönhető: a befektetők előbb a tartós fogyasztási javak megrendelés-állományának várnál magasabb növekedéséről szóló adatnak, majd az újlakás eladások emelkedésének örülhettek. Mindkettő arra enged következtetni, hogy a másodlagos jelzálogpiac problémái nem okoznak súlyos károkat az amerikai gazdaság más területein. Ennek megfelelően erősödtek az amerikai gazdaságtól teljesítményétől nagyobb mértékben függő társaságok, úgymint a Lafarge és a Royal Philips Electronics. Ugyancsak jól szerepeltek az olajpapírok, ami az energiahordozó drágulásának volt köszönhető, miközben a bányatársaságok több befektetési felminősítésének köszönhették felértékelődésüket.
QP | Quality Placement

Tájékoztatás

A jelen oldalon található információk és elemzések a szerzők magánvéleményét tükrözik. A jelen oldalon megjelenő írások nem valósítanak meg a 2007. évi CXXXVIII. törvény (Bszt.) 4. § (2). bek 8. pontja szerinti befektetési elemzést és a 9. pont szerinti befektetési tanácsadást.
Bármely befektetési döntés meghozatala során az adott befektetés megfelelőségét csak az adott befektető személyére szabott vizsgálattal lehet megállapítani, melyre a jelen oldal nem vállalkozik és nem is alkalmas. Az egyes befektetési döntések előtt éppen ezért tájékozódjon részletesen és több forrásból, szükség esetén konzultáljon személyes befektetési tanácsadóval!