Business Talks '24

Üzleti konferencia

Ne maradjon le az év
üzleti konferenciájáról!

Szerezze be
jegyét most.

Az eurót 293,76 forinton jegyezték hétfő reggel hét óra után a péntek esti 293,82 forinttal szemben. Az euró t 1,3205 dolláron jegyezték hétfő reggel, alig drágábban a péntek esti 1,3187 dollárnál.

A hétfői kereskedési napot főként politika hírek befolyásolhatják: délután 3 órakor zárulnak az olasz parlamenti választások, amelyen - közvéleménykutatók felmérései szerint - nagyon szoros eredmény születhet.

A svájci frank 239,18 forintot ért hétfő reggel a péntek esti 239,71 forintot követően. Az amerikai dollárt 222,46 forinton jegyezték hétfő reggel a péntek esti 222,85 forint után.

A jenhez képest jobban erősödött hétfő reggelre a forint: 2,3611 forinton jegyezték az ázsiai fizetőeszközt a péntek esti 2,3848 forintot követően. A jent gyengítette, hogy piaci információk szerint Abe Sinzo miniszterelnök jegybankelnökjelöltje, a markáns monetáris lazítást támogató Kuroda Haruhiko lehet.

Jelentősen erősödött a forint az angol fonthoz képest a hétfő reggeli kereskedésben, miután péntek késő este a Moody's megvonta az Egyesült Királyság legkiválóbb, tripla-A adóskockázati besorolását. A font árfolyama, majdnem 1 százalékos esést követően, 336,70 forint volt hétfő reggel.

Alig változtak hétfő reggelre a legfontosabb régiós devizák az euróhoz képest. Az európai közös fizetőeszközt hét óra után 4,1651 zlotyn, illetve 25,529 cseh koronán jegyezték.

Tájékoztatás

A jelen oldalon található információk és elemzések a szerzők magánvéleményét tükrözik. A jelen oldalon megjelenő írások nem valósítanak meg a 2007. évi CXXXVIII. törvény (Bszt.) 4. § (2). bek 8. pontja szerinti befektetési elemzést és a 9. pont szerinti befektetési tanácsadást.
Bármely befektetési döntés meghozatala során az adott befektetés megfelelőségét csak az adott befektető személyére szabott vizsgálattal lehet megállapítani, melyre a jelen oldal nem vállalkozik és nem is alkalmas. Az egyes befektetési döntések előtt éppen ezért tájékozódjon részletesen és több forrásból, szükség esetén konzultáljon személyes befektetési tanácsadóval!