Az előterjesztők a tőzsde alapszabályába az osztrák tulajdonszerzés előtt beépített védelmi rendelkezéseket szeretnék újabb pontokkal kiegészíteni. A szabály szerint jelenleg csak akkor lehet megváltoztatni a tőzsde fő tevékenységi körét, értékesíteni főbb eszközeit, megváltoztatni elnevezését, esetleg jogutód nélküli felszámolásáról dönteni, ha abba a közgyűlésen megjelent részvényesek 85 százaléka beleegyezik. A magyar kisrészvényesek ezt a listát egészítenék ki három új ponttal: 85 százalékos többséghez kötnék a kereskedési rendszer megváltoztatásáról, egy tőzsde szövetségehez való csatlakozásról, illetve a tőzsdei elszámolás módosításáról szóló közgyűlési döntéseket is. Ezen kiegészítéseket minden bizonnyal az utóbbi időben a Xetra kereskedési rendszer bevezetése miatti kialakult vita miatt vetetnék bele az alapszabályba. Az azonban, hogy a közgyűlés végül áldását adja-e a módosításra - azaz az osztrák fő tulajdonos támogatja-e az előterjesztést - egyelőre kérdéses.

Tájékoztatás

A jelen oldalon található információk és elemzések a szerzők magánvéleményét tükrözik. A jelen oldalon megjelenő írások nem valósítanak meg a 2007. évi CXXXVIII. törvény (Bszt.) 4. § (2). bek 8. pontja szerinti befektetési elemzést és a 9. pont szerinti befektetési tanácsadást.
Bármely befektetési döntés meghozatala során az adott befektetés megfelelőségét csak az adott befektető személyére szabott vizsgálattal lehet megállapítani, melyre a jelen oldal nem vállalkozik és nem is alkalmas. Az egyes befektetési döntések előtt éppen ezért tájékozódjon részletesen és több forrásból, szükség esetén konzultáljon személyes befektetési tanácsadóval!