Svájc esetében nem zárhatjuk ki teljesen a deflációs fenyegetettséget - mondta a Bloomberg szerint az elnök. A frank erősödése jelentősen növelheti ezt a veszélyt, s ezért határozott lépéseket teszünk a jelentős erősödés ellen.


Az SNB ebben a hónapban kamatdöntő ülésén változatlanul, 0,25 százalékon hagyta az irányadó kamatot, s azt mondta, frankeladásokba kezd, ha szükségessé válik az árfolyam gyengítése. A frank tegnap az euró bevezetése óta nem látott magasságba emelkedett az euróval szemben.

QP | Quality Placement

Tájékoztatás

A jelen oldalon található információk és elemzések a szerzők magánvéleményét tükrözik. A jelen oldalon megjelenő írások nem valósítanak meg a 2007. évi CXXXVIII. törvény (Bszt.) 4. § (2). bek 8. pontja szerinti befektetési elemzést és a 9. pont szerinti befektetési tanácsadást.
Bármely befektetési döntés meghozatala során az adott befektetés megfelelőségét csak az adott befektető személyére szabott vizsgálattal lehet megállapítani, melyre a jelen oldal nem vállalkozik és nem is alkalmas. Az egyes befektetési döntések előtt éppen ezért tájékozódjon részletesen és több forrásból, szükség esetén konzultáljon személyes befektetési tanácsadóval!