Erősítette a forintot a Fed

Kedd éjszaka gyengült a forint a Fed kamatdöntését követően, a jegybank szerda délutáni likviditásbővítő-csomagja azonban már erősítette a hazai fizetőeszközt.
NAPI Online, 2007. december 12. szerda, 16:44
Fotó:

Kissé csalódottan fogadták a piacok a Federal Reserve keddi, 25 bázispontos kamatvágását, pedig ez volt a legvalószínűbb kimenet, az amerikai fizetőeszköz átmenetileg erősödött, a feltörekvő piaci devizák pedig - szintén átmenetileg - lejtőre kerültek.

A Fed szerdán is megmozgatta a piacokat, a likviditásbővítő intézkedésekről szóló hírek a dollárt gyengítették, a feltörekvő piacok devizáját pedig erősítették.

Az euró jegyzése 252 forint volt fél ötkor, szemben a reggeli 252,60 forintos árfolyammal, míg a dollárt - azt követően hogy a Fed-bejelentés után 171 forint alatt is megfordult - 171,60-on jegyezték késő délután, míg reggel még 172,50 forint volt a kurzus.

Tájékoztatás

A jelen oldalon található információk és elemzések a szerzők magánvéleményét tükrözik. A jelen oldalon megjelenő írások nem valósítanak meg a 2007. évi CXXXVIII. törvény (Bszt.) 4. § (2). bek 8. pontja szerinti befektetési elemzést és a 9. pont szerinti befektetési tanácsadást.
Bármely befektetési döntés meghozatala során az adott befektetés megfelelőségét csak az adott befektető személyére szabott vizsgálattal lehet megállapítani, melyre a jelen oldal nem vállalkozik és nem is alkalmas. Az egyes befektetési döntések előtt éppen ezért tájékozódjon részletesen és több forrásból, szükség esetén konzultáljon személyes befektetési tanácsadóval!

HOZZÁSZÓLÁSOK