A forint jegyzése nem reagált érdemben arra, hogy a Standard & Poor's - a leminősítési aggodalmak közepette - megerősítette Magyarország szuverén adósbesorolását. A befektetők ugyanis a kormány további lépéseire kíváncsiak, de a passzivitást alapvetően a Federal Reserve bejelentése előtti kivárás magyarázta - tájékoztatott Kolba Miklós, az ING Bank devizaüzletágának vezetője. Hozzátette: piaci pletykák szerint a Fed kvantitatív lazítási programjának második fejezete (QE2) a várt 500 milliárd dollárnál is nagyobb lehet, hiszen egy harmadik felvonásra már nemigen maradt esély azután, hogy az időszaki választások Barack Obama ellenzéke, a republikánusok számára hoztak sikert. Amennyiben a QE2 bejelentését követően valóban gyengülésbe vált a dollár, az a feltörekvő piaci devizák, köztük a forint malmára hajthatja a vizet. Délután negyed öt tájban az euró egysége 1,4020 dollárt ért, az uniós deviza forintjegyzése 272,30, a dolláré 194,25, a svájci franké pedig 198-on állt. A svájci frank lassú gyengülést mutat az euróhoz viszonyítva, a keresztárfolyam az 1,3740-es szintre kúszott fel, de jelentős mozgás nem volt az elmúlt másfél napban.

Tájékoztatás

A jelen oldalon található információk és elemzések a szerzők magánvéleményét tükrözik. A jelen oldalon megjelenő írások nem valósítanak meg a 2007. évi CXXXVIII. törvény (Bszt.) 4. § (2). bek 8. pontja szerinti befektetési elemzést és a 9. pont szerinti befektetési tanácsadást.
Bármely befektetési döntés meghozatala során az adott befektetés megfelelőségét csak az adott befektető személyére szabott vizsgálattal lehet megállapítani, melyre a jelen oldal nem vállalkozik és nem is alkalmas. Az egyes befektetési döntések előtt éppen ezért tájékozódjon részletesen és több forrásból, szükség esetén konzultáljon személyes befektetési tanácsadóval!