Erősíti a forintot a zloty

Hétfő délelőtt 269 alatt is megfordult az euró.
NAPI, 2010. március 1. hétfő, 10:03
Fotó:

A feltörekvő piaci devizák múlt pénteken elkezdődött erősödése - ami főként a lengyel zlotyt érintette - immár a forinton is érezteti hatását. Ennek alapján elképzelhető, hogy a hét egésze is pozitívabb hangulatban telik majd - vélekedett Csajbók Róbert, az ING Bank devizapiaci üzletkötője. Hozzátette: a feltörekvő piacoknak a dollár negatív korrekciója is segít, az euróval szembeni keresztárfolyam 1,3630-ra kúszott fel.

Mindemellett nem várható, hogy túl messze kerülne az euró a 270-es szinttől.

Röviddel délelőtt tíz óra előtt a dollár egységével 197,55, a svájci frankéval 183,90 forint körül kereskedtek, míg az euró - amely a 269,50-es reggeli jegyzés után 269 alá is benézett - 269,10-nél járt.

Tájékoztatás

A jelen oldalon található információk és elemzések a szerzők magánvéleményét tükrözik. A jelen oldalon megjelenő írások nem valósítanak meg a 2007. évi CXXXVIII. törvény (Bszt.) 4. § (2). bek 8. pontja szerinti befektetési elemzést és a 9. pont szerinti befektetési tanácsadást.
Bármely befektetési döntés meghozatala során az adott befektetés megfelelőségét csak az adott befektető személyére szabott vizsgálattal lehet megállapítani, melyre a jelen oldal nem vállalkozik és nem is alkalmas. Az egyes befektetési döntések előtt éppen ezért tájékozódjon részletesen és több forrásból, szükség esetén konzultáljon személyes befektetési tanácsadóval!

HOZZÁSZÓLÁSOK