A börzéken a szokásosnál jóval kisebb volt a forgalom, amit szakértők azzal magyaráztak, hogy a hálaadásnapi nemzeti ünnep miatt csütörtökön zárva volt a New York-i értéktőzsde.

A londoni FTSE-100 0,17 százalékkal, a frankfurti DAX-30 0,27 százalékkal, a párizsi CAC-40 mutató pedig 0,36 százalékkal erősödött.

Az euróövezeti vállalatok gyűjtőindexei közül az EuroStoxx50 0,24 százalékkal, a legnagyobb piaci tőkeértékű európai részvények FTSEurofirst 300-as mutatója pedig 0,22 százalékkal erősödött.

Európai tőzsdezáráskor - 17.30 órakor - az északi-tengeri Brent olajfajta hordónkénti ára 3 cent csökkenéssel 48,92 dolláron állt.

Tájékoztatás

A jelen oldalon található információk és elemzések a szerzők magánvéleményét tükrözik. A jelen oldalon megjelenő írások nem valósítanak meg a 2007. évi CXXXVIII. törvény (Bszt.) 4. § (2). bek 8. pontja szerinti befektetési elemzést és a 9. pont szerinti befektetési tanácsadást.
Bármely befektetési döntés meghozatala során az adott befektetés megfelelőségét csak az adott befektető személyére szabott vizsgálattal lehet megállapítani, melyre a jelen oldal nem vállalkozik és nem is alkalmas. Az egyes befektetési döntések előtt éppen ezért tájékozódjon részletesen és több forrásból, szükség esetén konzultáljon személyes befektetési tanácsadóval!