A tengerentúli tőzsdék a nyitást követő első órákban még nem tudtak szabadulni a Citigroup szekrényéből hétfőn kihulló csontvázaktól, további, 2,3 százalékos visszaesést idézve elő a bankpapír jegyzésének árfolyamában. Az olaj rekord értékű, 97 dollár feletti jegyzése azonban idővel meghozta az energiaszektor iránti bizalmat, fellendítve ezzel a kereskedelmet. A Dow Jones index blue chipje, az Exxon Mobil vitte a prímet, több mint 3 százalékos emelkedést regisztrálva a kereskedés végére. A Dow a hétfői záró értékhez képest 0,9 százalékot, az S&P 1,2 százalékot, míg a Nasdaq 1,1 százalékot emelkedett zárásig.
QP | Quality Placement

Tájékoztatás

A jelen oldalon található információk és elemzések a szerzők magánvéleményét tükrözik. A jelen oldalon megjelenő írások nem valósítanak meg a 2007. évi CXXXVIII. törvény (Bszt.) 4. § (2). bek 8. pontja szerinti befektetési elemzést és a 9. pont szerinti befektetési tanácsadást.
Bármely befektetési döntés meghozatala során az adott befektetés megfelelőségét csak az adott befektető személyére szabott vizsgálattal lehet megállapítani, melyre a jelen oldal nem vállalkozik és nem is alkalmas. Az egyes befektetési döntések előtt éppen ezért tájékozódjon részletesen és több forrásból, szükség esetén konzultáljon személyes befektetési tanácsadóval!