Erősödés a Wall Street-en

A bizonytalan kezdést követően a New York-i indexek lendületes emelkedésbe váltottak. A Dow Jones 1 százalékkal 7 884,99 pontra hízott, az S&P-500 1,2 százalékkal 837,28 pontra erősödött, a Nasdaq Composite pedig 1,6 százalékkal 1323,94 pontra emelkedett.
NAPI Online, 2003. február 28. péntek, 08:18
Fotó:

New York-ban eluralkodott az optimizmus, miután az országban csökkentették a terrorveszély miatti riadókészültség mértékét, az irakiak hajlandóak választ adni az ENSZ rakétamegsemmisítéssel kapcsolatos követeléseire, ráadásul januárban a vártnál jóval nagyobb ütemben gyarapodott a tartós javak iránti megrendelésállomány.
A cégektől is kedvező hírek érkeztek: a Lucent Technologies például bejelentette: kiállta a tőzsdefelügyelet vizsgálatait és semmilyen könyvelési szabálytalanságra nem bukkantak nála. A szerdán kiábrándító forgalmi adatokkal szolgáló Hewlett-Packard részvénye tegnap szintén a nyertesek táborát erősítette. Drágultak a Pfizer-papírok is, miután bizonyos feltételek mellett Brüsszel áldását adta a rivális Pharmacia felvásárlására.

Tájékoztatás

A jelen oldalon található információk és elemzések a szerzők magánvéleményét tükrözik. A jelen oldalon megjelenő írások nem valósítanak meg a 2007. évi CXXXVIII. törvény (Bszt.) 4. § (2). bek 8. pontja szerinti befektetési elemzést és a 9. pont szerinti befektetési tanácsadást.
Bármely befektetési döntés meghozatala során az adott befektetés megfelelőségét csak az adott befektető személyére szabott vizsgálattal lehet megállapítani, melyre a jelen oldal nem vállalkozik és nem is alkalmas. Az egyes befektetési döntések előtt éppen ezért tájékozódjon részletesen és több forrásból, szükség esetén konzultáljon személyes befektetési tanácsadóval!

HOZZÁSZÓLÁSOK