Business Talks '24

Üzleti konferencia

Ne maradjon le az év
üzleti konferenciájáról!

Szerezze be
jegyét most.
A BUX mindössze százpontos sávban ingadozott, értéke 27 259 pont volt záráskor, ami 0,2 százalékos javulást jelentett. A befektetők érdeklődése szerény volt, az összforgalom mindössze 13,4 milliárd forintot tett ki. A vezető részvények közül az OTP generálta a legnagyobb forgalmat, a közel nyolcmilliárd forint értékben gazdát cserélő papír reggel még 9450 forint közelében is járt, a kereskedés végén azonban már csak 9356 forintot adtak érte, ami 0,3 százalékos veszteséget jelentett az előző napi záróértékhez képest. A részvény eséséhez hozzájárulhatott Csányi Sándor azon kijelentése, miszerint nem felelnek meg a valóságnak az AXA 10 százalékos tulajdonszerzéséről szóló értesülések. A Mol és a Magyar Telekom szűk egyszázalékos felértékelődést mutatott, előbbi 26 645 utóbbi 930 forinton végzett. A Richter 30 000 darab saját részvény vételére adott megbízást, ez a bejelentés azonban nem hozta lázba a befektetőket: a részvény 37 200 forinton stagnált. Jókora veszteséget voltak kénytelenek elviselni a kisebbik gyógyszergyártó befektetői, az Egis 2,2 százalékkal 21 500 forintra gyengült. Régen látott érdeklődés övezte a Rába kereskedését, a gépgyártó több mint egymilliárd forint értékben cserélt gazdát, és jókora felértékelődést produkált. A papír a reggeli 2100 forinthoz közeli szintről 5,3 százalékos drágulást követően zárásra 2195 forintra emelkedett, amivel kiérdemelte a nap nyertese címet. Eredményesen ért véget a keddi nap a kibocsátás óta lassú lefelé csorgást mutató AAA Auto számára is, a részvény 1,9 százalékkal 490 forintra drágult. A nap nagy vesztesei a Genesis és a Phylaxia voltak, előbbi 9,4 százalékkal 2030 forintra, utóbbi 6,7 százalékkal 28 forintra gyengült.

Tájékoztatás

A jelen oldalon található információk és elemzések a szerzők magánvéleményét tükrözik. A jelen oldalon megjelenő írások nem valósítanak meg a 2007. évi CXXXVIII. törvény (Bszt.) 4. § (2). bek 8. pontja szerinti befektetési elemzést és a 9. pont szerinti befektetési tanácsadást.
Bármely befektetési döntés meghozatala során az adott befektetés megfelelőségét csak az adott befektető személyére szabott vizsgálattal lehet megállapítani, melyre a jelen oldal nem vállalkozik és nem is alkalmas. Az egyes befektetési döntések előtt éppen ezért tájékozódjon részletesen és több forrásból, szükség esetén konzultáljon személyes befektetési tanácsadóval!