Erősödés Európában - hatott a méregdrága olaj

Kisebb-nagyobb erősödéssel zártak pénteken a legfontosabb nyugat-európai részvényindexek.
NAPI Online, 2007. október 26. péntek, 19:00
Fotó:

A 92 dolláros szintet áttörve új rekordot döntő olajár nyomában dráguló energiaipari részvények kedvezően hatottak pénteken a vezető nyugat-európai tőzsdeindexekre. Jól szerepeltek a kedvező eredményekről beszámoló francia autógyártók papírjai is, de a nettó profitjának duplázásáról jelentő német Volkswagen szintén megörvendeztette a befektetőket. Londonban a cégegyesülési pletykák húzták magasabbra a Resolution, a Kingfisher és a Standard Chartered jegyzését, míg Európa-szerte a bankpapírok is a nyertesek közé iratkoztak fel.

Az FTSE-100 1,3 százalékkal 6661 pontra emelkedett, a CAC-40 0,6 százalékkal 5795 pontra kúszott fel, míg az olajpapír-mentes DAX 0,2 százalékos többlettel 7949 ponton zárt.

Tájékoztatás

A jelen oldalon található információk és elemzések a szerzők magánvéleményét tükrözik. A jelen oldalon megjelenő írások nem valósítanak meg a 2007. évi CXXXVIII. törvény (Bszt.) 4. § (2). bek 8. pontja szerinti befektetési elemzést és a 9. pont szerinti befektetési tanácsadást.
Bármely befektetési döntés meghozatala során az adott befektetés megfelelőségét csak az adott befektető személyére szabott vizsgálattal lehet megállapítani, melyre a jelen oldal nem vállalkozik és nem is alkalmas. Az egyes befektetési döntések előtt éppen ezért tájékozódjon részletesen és több forrásból, szükség esetén konzultáljon személyes befektetési tanácsadóval!

HOZZÁSZÓLÁSOK