Erősödés Európában - jól szerepelt a Volkswagen

Optimista hangulat köszöntött ma a főbb nyugat-európai részvénypiacokra, a DAX 0,6 a CAC 0,5 az FTSE-100 pedig 1,4 százalékkal erősödött.
NAPI Online, 2007. október 11. csütörtök, 18:16
Fotó:

Jól teljesített a Volkswagen, ami egyrészt a kínai eladásokkal kapcsolatos ambiciózus terveknek volt köszönhető, másrészt a piaci szereplők azon várakozásának, miszerint a Porsche tovább növeli részesedését a társaságban. Ismét jókora elmozdulást produkált a Northern Rock, a brit kormány biztosítékot vállalt a brit jegybank felé a bajba jutott bank által felvett hitelekkel kapcsolatban, ennek ellenére a részvény hat százalékkal zuhant. Az emelkedő olajár jót tett az energiaszektor szereplőinek, a British Petrol több mint két százalékkal javult.

Tájékoztatás

A jelen oldalon található információk és elemzések a szerzők magánvéleményét tükrözik. A jelen oldalon megjelenő írások nem valósítanak meg a 2007. évi CXXXVIII. törvény (Bszt.) 4. § (2). bek 8. pontja szerinti befektetési elemzést és a 9. pont szerinti befektetési tanácsadást.
Bármely befektetési döntés meghozatala során az adott befektetés megfelelőségét csak az adott befektető személyére szabott vizsgálattal lehet megállapítani, melyre a jelen oldal nem vállalkozik és nem is alkalmas. Az egyes befektetési döntések előtt éppen ezért tájékozódjon részletesen és több forrásból, szükség esetén konzultáljon személyes befektetési tanácsadóval!

HOZZÁSZÓLÁSOK