A kínai export a várakozásokkal ellentétben emelkedett, az import pedig az előrejelzettnél kevésbé csökkent. A kínai központi bank a vártnál erősebb szinten határozta meg valutája középárfolyamát, ami megfigyelők szerint azt a szándékát jelzi, hogy stabilizálni kívánja a jüan árfolyamát. A piacon felbolydulást okozott a múlt héten a jüan esése, a befektetők attól tartottak, hogy valutaháború kezdődik Kína és az Egyesült Államok között, és Kína így torolja meg a Trump elnök fenyegetését, hogy újabb vámokat vet ki a kínai árukra.

A 30 vezető iparvállalat Dow Jones (DJIA) indexe 0,33 százalékkal, az S&P 500 0,52 százalékkal, a technológiai részvények Nasdaq Composite indexe pedig 0,58 százalékkal emelkedett a nyitást követő percekben.

Szerdán vegyesen zárt New York. A DJIA 0,09 százalékkal gyengült, az S&P 500 viszont 0,08 százalékkal, a Nasdaq pedig 0,38 százalékkal emelkedett.

Az olaj elszakadt hét hónapos mélypontjától, részben azokra a várakozásokra, hogy az áresés termeléskorlátozásokhoz vezet, másrészt mert enyhült a valutaháborútól való félelem, miután a kínai jegybank a vártnál magasabban határozta meg a jüan hivatalos középárfolyamát.

Csütörtök délutánig a New York-i árupiacon (NYMEX) a nyugati féltekén irányadó West Texas Intermediate (WTI) amerikai könnyűolajfajta hordónkénti (159 liter) ára 96 centtel 52,05 dollárra emelkedett. A globális referencia minőség, az északi-tengeri Brent típus jegyzése 67 centtel 56,90 dollárra ment föl.

A dollár kissé erősödött. Az euró kora délután 1,1203 dollár körül forgott a reggeli 1,1206 dollárral szemben.

Az arany szerdán 2013 áprilisa óta először áttörte az 1500 dolláros lélektani határt az azonnali piacon, majd csütörtökön kis visszaesés következett. A kereskedelmi feszültségek okozta aggodalom miatt azonban stabilan nagy a kereslet a válságálló befektetési eszközök iránt, és a technikai elemzések szerint az arany tovább erősödhet, miután átlépte a 1497 dollárt. A következő ellenállási pont 1524 dollár. A fém unciáját (31,104 gramm) kora délután 1496,52 dolláron jegyezték az azonnali piacon, 0,3 százalékkal alacsonyabban, mint az előző kereskedési napon. Az amerikai határidős jegyzés 0,3 százalékkal, 1508,80 dollárra süllyedt - írta az MTI.

Tájékoztatás

A jelen oldalon található információk és elemzések a szerzők magánvéleményét tükrözik. A jelen oldalon megjelenő írások nem valósítanak meg a 2007. évi CXXXVIII. törvény (Bszt.) 4. § (2). bek 8. pontja szerinti befektetési elemzést és a 9. pont szerinti befektetési tanácsadást.
Bármely befektetési döntés meghozatala során az adott befektetés megfelelőségét csak az adott befektető személyére szabott vizsgálattal lehet megállapítani, melyre a jelen oldal nem vállalkozik és nem is alkalmas. Az egyes befektetési döntések előtt éppen ezért tájékozódjon részletesen és több forrásból, szükség esetén konzultáljon személyes befektetési tanácsadóval!