Erősödés Nyugat-Európában, Madrid mínuszban zárt

Pluszban zártak a vezető nyugat-európai tőzsdemutatók pénteken, ugyanakkor a spanyol tőzsde mínuszban fejezte be a napot Katalónia függetlenségi törekvésével kapcsolatban felgyorsult események hatására - írta az MTI.
Domokos László, 2017. október 27. péntek, 19:12
Fotó: Reuters

A londoni FTSE-100 0,25 százalék, a frankfurti DAX-30 0,65 százalék, a párizsi CAC-40 pedig 0,74 százalék erősödéssel fejezte be a napot.

Pénteken az euróövezeti vállalatok gyűjtőindexei közül az EuroStoxx50 0,42 százalékkal erősödött. A legnagyobb piaci tőkeértékű európai részvények FTSEurofirst 300-as mutatója 0,59 százalékkal emelkedett.

Különös figyelem övezte a spanyol tőzsdét, amelynek az irányadó mutatója 1,40 százalékos mínuszban zárta a pénteki kereskedést. A tőzsdemutató 2 százalékos mínuszban is állt délután azután, hogy a katalán parlament függetlenségi pártjai pénteken megszavazták a független Katalán Köztársaság létrehozását célzó javaslatot.

A mélypontról azután rugaszkodott el a tőzsdemutató, hogy a spanyol szenátus megszavazta a katalán kormány feloszlatását tartalmazó javaslatcsomagot.

Az északi-tengeri Brent olajfajta hordónkénti ára európai tőzsdezáráskor, 17.30-kor 93 cent (1,57 százalék) emelkedéssel 60,23 dolláron állt.

Ugyanekkor New Yorkban az irányadó tőzsdemutatók közül a DJIA 0,15 százalék, a Nasdaq 1,86 százalék, az S&P 500 index pedig 0,70 százalék pluszban állt.

Tájékoztatás

A jelen oldalon található információk és elemzések a szerzők magánvéleményét tükrözik. A jelen oldalon megjelenő írások nem valósítanak meg a 2007. évi CXXXVIII. törvény (Bszt.) 4. § (2). bek 8. pontja szerinti befektetési elemzést és a 9. pont szerinti befektetési tanácsadást.
Bármely befektetési döntés meghozatala során az adott befektetés megfelelőségét csak az adott befektető személyére szabott vizsgálattal lehet megállapítani, melyre a jelen oldal nem vállalkozik és nem is alkalmas. Az egyes befektetési döntések előtt éppen ezért tájékozódjon részletesen és több forrásból, szükség esetén konzultáljon személyes befektetési tanácsadóval!

HOZZÁSZÓLÁSOK